Τα θερινά σινεμά της Αθήνας: ταινίες κάτω από τα αστέρια!

Υπαίθριες αίθουσες, αναπαυτικές καρέκλες, σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς μια ταινία τα καλοκαιρινά βράδια! 

Που όμως βρίσκονται τα θερινά σινεμά και τι ταινίες μπορείς να δεις;

Αν μένεις στο κέντρο, τότε πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε το “ιστορικό ” σινεμά ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ στην Αρεοπαγίτου. Εδώ μπορείς να παρακολουθήσεις τόσο ταινίες που προβάλλονται πρώτη φορά αλλά και πιο παλιές και κλασσικές όπως το ” The Godfather”. Ο χώρος είναι ιδιαίτερος, διακοσμημένος πολύ ωραία και εκτός του καθιερωμένου κυλικείου προσφέρονται και σπιτικά εδέσματα όπως τυρόπιτες και γλυκό του κουταλιού.Και όλα αυτά με θέα την Ακρόπολη φυσικά!

cf929be1-75e2-42b4-80c5-40cefce52af9

Λίγο πιο δίπλα στην Πλάκα αξίζει να επισκεφτείτε το CINE PARIS, σινεμά 90 χρόνων, που έχει ταράτσα με υπέροχη θέα και ένα μπαρ με μπύρες και ουίσκι. Επίσης πωλούνται κινηματογραφικές αφίσες. Οι ταινίες που θα δεις εδώ είναι όλες νέες προβολές.

cineparis

Στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο υπάρχει το θερινό σινεμά ΑΙΓΛΗ,που λειτουργεί από το 1903. Συνήθως παίζει μια ταινία σε πρώτη προβολή.

aigli

Μια επίσης καλή επιλογή είναι ο ΖΕΦΥΡΟΣ που βρίσκεται στην Τρωών στα Άνω Πετράλωνα και μπορείς να δεις πιο παλιές ταινίες σε επανεκδόσεις και υπάρχει ποικιλία σε παγωτό.

02a6df8d-e319-484d-9c74-3f72801a2f64

Αν μένεις στα νότια προάστια τότε αξίζει να πας για ταινία στο θερινό σινεμά CINE ΦΛΟΙΣΒΟΣ , στην Μαρίνα Φλοίσβου, με ταινίες σε πρώτη προβολή. Διαθέτει σνακ-μπαρ,παγωτό, λουκουμάδες κ.α για μια απολαυστική βραδιά.

floisbos

Στην Γλυφάδα επίσης υπάρχει ένα πολύ καλό θερινό σινεμά το NOVACINEMA ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ , με νέες ταινίες.

1e2b8914-9e45-49a5-ba80-9ece39a4d40a

Στα βόρεια προάστια το ΣΙΝΕ ΓΑΛΑΤΣΙ, στο Άλσος Βείκου κλέβει τις εντυπώσεις αφού το καταπράσινο τοπίο προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα για να δει κανείς μια ταινία στην μεγάλη οθόνη που διαθέτει.

γαλατσι

Τέλος στην Φιλοθέη  το ΣΙΝΕ ΦΙΛΟΘΕΗ στην πλατεία Δροσοπούλου με πολλές θέσεις, καναπέδες κι ένα μπαρ που προσφέρει και μαργαρίτες και όλα αυτά σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται για την χαλάρωση και την ηρεμία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να δει την ταινία του; Και εδώ σε πρώτη προβολή!