Πώς θα είσαι παραγωγικός, αν και πεσμένος!

Σίγουρα κάποιες ημέρες δεν θα έχεις την ίδια ανεβασμένη διάθεση και θα νιώθεις ότι δεν μπορείς να συγκεντρωθείς και να πετύχεις τα πράγματα που θέλεις ή να κάνεις τις δουλειές που πρέπει. Για να “ξυπνήσεις” λοιπόν την ενέργειά σου και να ανέβεις ψυχολογικά, για να γίνεις παραγωγικός, σου έχουμε τα παρακάτω μικρά, μυστικά!

Αν νιώθεις τελείως πεσμένος,τότε ένα κρύο ντους θα σε συνεφέρει πολύ γρήγορα, όπως βέβαια και ένα μικρό τζόκινγκ για ένα τεταρτάκι. Ευεργετικός είναι εξίσου και ο χορός. Ο χορός μας δίνει ενέργεια, ανεβάζει την λίμπιντο, ξεδίνουμε και ενεργοποιεί τον οργανισμό μας, Με  δέκα λεπτά δυναμικού χορού, θα σταματήσεις να σέρνεσαι ή να λιώνεις στο κρεβάτι σου όλη την ημέρα. 

Όταν θα ενεργοποιηθείς λίγο και θα αρχίσεις να κάνεις τις δουλειές σου, για να σου μείνει ενέργεια, χρειάζεσαι ανά μισή ώρα περίπου, διάλειμμα. Έτσι σήκω από την καρέκλα σου, κάνε μερικές διατάσεις, πιες νερό, και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι για λίγο τίποτα, σαν να κάνεις διαλογισμό. 

Κάτι που επίσης κάνουν οι παραγωγικοί άνθρωποι, είναι να φτιάχνουν λίστες. Επειδή πλέον έχουμε πολλά στο κεφάλι μας, για να μην ξεχάσεις κάτι και για να μην αγχώνεσαι σημείωσε τα πράγματα που θέλεις να κάνεις κάθε μέρα. Αυτό μπορείς να το κάνεις το βράδυ πριν κοιμηθείς ή το πρωί για να οργανώσεις καλύτερα την ημέρα σου. Επίσης με τις λίστες είναι πιο εύκολο να βάλεις στόχους και προτεραιότητες.  Και θα σε συμβούλευα να μην κάνεις μεγάλες και ατελείωτες λίστες, γιατί τότε μάλλον θα καταφέρεις,αντί να χαλαρώσεις να αγχωθείς, με τα τόσα πράγματα, που θα δεις ότι πρέπει να προλάβεις να κάνεις.

Να μην ξεχνάς να φροντίζεις το σώμα σου αλλά και το μυαλό σου. Η συχνή σωματική άσκηση, όπως ένα απλό περπάτημα, το κολύμπι, το τρέξιμο ή το ποδήλατο, κάνουν καλό και στα δύο. Τέλος μην παραλείπεις γεύματα μέσα στην μέρα, να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά, μην πίνεις πολλούς καφέδες και να κοιμάσαι τουλάχιστον επτά ώρες.