Απάτησες τον σύντροφό σου; Τι πρέπει να κάνεις

Η απιστία είναι ένα φαινόμενο που συνέβαινε από πάντα στις σχέσεις και θα συμβαίνει πάντα. Σε αυτή μπορεί να οδηγήσουν είτε διάφορα προβλήματα, είτε τα παράπονα, είτε ένα αδιέξοδο.

Σίγουρα πάντως είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους ο ένας από τους δύο μέσα στην σχέση θα αποφασίσει να απιστήσει, ακόμη κι αν έχει συναισθήματα ή νιώθει αγάπη. Σήμερα λοιπόν θα δούμε τα γεγονότα, από την οπτική του ατόμου, που αποφασίζει να απατήσει και πώς μπορεί να το διαχειριστεί μετά.

Επίγνωση της πράξης της απιστίας

Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίσεις το λάθος σου, την απιστία και να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Αν δεν αποδεκτείς ότι ήταν καθαρά δική σου επιλογή και δεν σε ώθησε εκεί, για παράδειγμα η αδιαφορία που βιώνεις στην σχέση σου, δεν θα μπορέσεις έπειτα να διαχειριστείς τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν και το αποτέλεσμα θα είναι να μπερδευτεί πιο πολύ η κατάσταση. Δέξου λοιπόν ότι η απιστία συνέβη κι αυτό δεν αλλάζει, αλλά προχώρα μπροστά. 

Σκέψου αν θα το πεις ή όχι

Εδώ κανείς δεν μπορεί να σου πει τι είναι ηθικά σωστό και τι όχι. Η αποκάλυψη ή όχι της απιστίας είναι δικιά σου επιλογή και θα πρέπει να σκεφτείς με βάση τον σύντροφό σου κι όχι τον εαυτό σου. Του αξίζει να μάθει ή αν το πεις, θα είναι απλά για να αισθανθείς πιο καλά εσύ και να αποβάλλεις τις τύψεις σου; Επίσης η απόφασή σου θα κριθεί και από το τι θες να γίνει μετά. Θέλεις να διορθώσεις αυτό που έκανες, το έχεις μετανιώσει, μπορείς να ζήσεις με αυτό το μυστικό;Κι όλα αυτά τα ερωτήματα, ισχύουν αν δεν το ξέρει ήδη ο άλλος. 

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο

Αν πήρες την απόφαση να εξομολογηθείς την απιστία που έκανες, πρέπει να το κάνεις την κατάλληλη στιγμή και με τον σωστό τρόπο. Δεν γίνεται π.χ. να το αναφέρεις σαν κάτι απλό και συνηθισμένο, όταν θα έχετε βγει έξω για ραντεβού με τον σύντροφό σου ή αν είστε στο κρεβάτι. Το καλύτερο και πιο σωστό, θα είναι να τον έχεις προϊδεάσει ότι θα μιλήσετε για κάτι σοβαρό και να το ομολογήσεις χωρίς λεπτομέρειες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να είσαι ψυχολογικά έτοιμος ακόμη και για “δράματα”, γιατί δεν ξέρεις ποια θα είναι η αντίδραση του άλλου. Να είσαι έτοιμος και για απορίες, γιατί ο σύντροφός σου θα θέλει να τα μάθει όλα, περί της απιστίας. Τέλος αν δεν το αισθάνεσαι, μην ζητήσεις συγνώμη, απλά για να το κάνεις, γιατί δεν θα έχει πραγματική αξία.