ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ! 6 Αυγούστου στους κινηματογράφους

Πόσες φορές καταπίνουμε τα πάντα και συνεχίζουμε; Τι θα συνέβαινε αν λέγαμε ό,τι μας ερχόταν στο μυαλό; Πόσο δυνατά θα ακουγόταν η φωνή μας αν δεν μας ένοιαζαν τα προσχήματα;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στη γεμάτη ρυθμό, διασκεδαστική κωμωδία από την Ιταλία που παρακολουθεί την ξεκαρδιστική πορεία μιας γυναίκας, όταν αποφασίζει να ξεφορτωθεί το στρες της καθημερινότητας και όλων όσων την βαραίνουν.

Τα αποτελέσματα δεν περνάνε απαρατήρητα χάρη στην απολαυστική ερμηνεία της Βαλεντίνα Λοντοβίνι (Όταν Λείπει η Μαμά) και στη σκηνοθεσία του Γκουίντο Κιέζα (Το Κορίτσι του Μπαμπά).

Σύνοψη

Η 40χρονη Τζούλια (Βαλεντίνα Λοντοβίνι) βιώνει μία πυρετώδη καθημερινότητα σε μία μεγάλη και αγχωτική πόλη. Καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει το νέο και εντελώς ανίκανο αφεντικό της, τον απένταρο και τζαμπατζή σύντροφό της (Ντίνο Αμπρέσα) μαζί με τον έφηβο γιο του και την κολλητή της, που δεν την ακούει και κυνηγάει άπιαστες ιστορίες αγάπης. Και μέσα σ όλα, υπάρχει μία αφόρητη ζυγαριά που δείχνει τα ίδια κιλά παρότι η ίδια βρίσκεται μονίμως σε δίαιτα! Στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού, η Τζούλια αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ενός εναλλακτικού θεραπευτή και προσπαθεί να βγάλει από μέσα της ό,τι την βαραίνει. Μόλις αποχωρεί από τη διαφωτιστική συνεδρία, η ταπείνωση και ο θυμός που συγκρατούσε αρχίζουν να εκρήγνυνται ορμητικά και ανεξέλεγκτα.

Main Trailer (Youtube link):

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ (Say It Loud) - Official Trailer (GR Subs)

Ο Γκουίντο Κιέζα δημιουργεί μια φεμινιστική κωμωδία που στηρίζεται στους ώμους της ταλαντούχας Βαλεντίνα Λοντοβίνι, της απόλυτης πρωταγωνίστριας του «Πες το Δυνατά»

Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες της Τζούλια, που την καταβροχθίζει το άγχος, ενώ δεν βρίσκει ικανοποίηση σε κανένα τομέα της ζωής της. Ο σύντροφος της Ραφ (Ντίνο Αμπρέσα) είναι ένας άγνωστος και απένταρος ζωγράφος με παιδί. Στη δουλειά και στην προσωπική της ζωή, η Τζούλια είναι παραγνωρισμένη.

Η απελπισία την οδηγεί σε έναν εκκεντρικό, ολιστικό σύμβουλο, που της δίνει ένα φάρμακο για να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους άλλους.

Μαζί με τη σεναριογράφο Νικολέτα Μικέλι και τον Τζοβάνι Μπονέτι, ο Κιέζα συνυπογράφει μια επίκαιρη ταινία που σχολιάζει τη σημερινή κοινωνία, μια κοινωνία που εξακολουθεί να κάνει διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Η Τζούλια παίρνει χαμηλότερο μισθό από τους άντρες συναδέλφους της, ενώ είναι θύμα λεκτικής παρενόχλησης και εγωιστών αντρών. Ο Κιέζα στρέφει, επίσης, το βλέμμα στην αποξένωση που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Βαλεντίνα Λοντοβίνι δίνει ζωή σε έναν πολύπλοκο και ευαίσθητο χαρακτήρα, στον οποίο πολλές γυναίκες θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους. Ο Ντίνο Αμπρέσα

είναι ξεκαρδιστικός ως κλασικός, αποτυχημένος καλλιτέχνης, που σκέφτεται αποκλειστικά τον εαυτό του. Η Φλόρα Κάντο μπαίνει στο πετσί μιας επιπόλαιης φίλης που δεν μπορεί να πάρει τα μάτια της από το αγαπημένο της smartphone.

Το Πες το Δυνατά είναι μια διασκεδαστική και ανάλαφρη κωμωδία με τη Λοντοβίνι να δίνει φωνή σε όλες αυτές τις γυναίκες που είναι θύματα του ίδιου του εαυτού τους, που πρέπει να βρουν το θάρρος να νικήσουν τους εσωτερικούς τους δαίμονες, για να αρχίσουν επιτέλους να ζουν μια ζωή που αξίζει!