Πώς θα γίνεις πρωινός τύπος!

Το πρωινό ξύπνημα είναι μια δύσκολη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους. Αν όμως το καταφέρεις τότε τα οφέλη που θα δεις, θα είναι πολλά. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκινάνε την μέρα τους, από πολύ νωρίς το πρωί! 

Ένα από τα θετικά είναι πως κερδίζεις λίγο παραπάνω χρόνο για τον τον εαυτό σου, για να ξεκινήσεις με πιο μεγάλη άνεση και να προλάβεις να κάνεις τα πράγματα που θες στην αρχή της ημέρας. Βέβαια για να ξυπνήσεις πρωί πρέπει να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι σου το πιο καλά θα είναι ειδικά στην αρχή να το έχεις κάπως μακριά από το κρεβάτι σου ώστε να σηκωθείς και να μην τον κλείσεις. Θα έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι όταν πατάς το ξυπνητήρι να χτυπήσει ξανά μετά από λίγα λεπτά πάντα κοιμάσαι πολύ παραπάνω. 

Επίσης καλό είναι να βάλεις έναν ήχο στο ξυπνητήρι σου που δεν θα είναι απότομος αλλά κάτι πιο ευχάριστο και χαρούμενο.αν έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι αργά και ξυπνάς αργά τότε δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις αυτή  τη συνήθεια και χρειάζεται ένα διάστημα για να προσαρμοστείς στη νέα καθημερινότητα που θα ξυπνάς νωρίς.

Αυτό λοιπόν που θα  σου πρότεινα είναι να προσπαθείς κάθε μέρα να ξυπνάς ένα τέταρτο πιο νωρίς από την προηγούμενη μέρα ρυθμίζοντας βέβαια το ξυπνητήρι σου. Σημαντικό επίσης είναι να μην στο πρωινό σου γεύμα αφού αυτό θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. 

Για να γίνεις όμως ένας πρωινός τύπος, χρειάζεται να φτιάξεις τη δική σου πρωινή ρουτίνα.Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει το στρώσιμο του κρεβατιού, να πιεις τον καφέ σου, να κάνεις γυμναστική ή πρωινό τρέξιμο. 

Όλες αυτές οι συνήθειες, θα σε κάνουν να ξεκινάς την ημέρα σου με τον δικό σου τρόπο, οπότε θα αισθάνεσαι πιο καλά με τον εαυτό σου, θα νιώθεις ηρεμία και θα διώξεις το περιττό άγχος. Ξυπνώντας νωρίς, δεν θα ανησυχείς μήπως δεν προλάβεις κάτι, από αυτά που θέλεις, αλλά και πρέπει να κάνεις.