Γιατί να μείνεις στην επαρχία;

Στην εποχή  που ζούμε σήμερα, παρατηρούμε πολλούς νέους ανθρώπους, ειδικά όσοι θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια, να βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα, ζωή στην επαρχία ή στην πόλη. Σίγουρα και τα δύο, έχουν τα δικά τους θετικά και αρνητικά στοιχεία. Εδώ όμως θα μιλήσουμε για την ζωή στην επαρχία, και γιατί να την επιλέξεις.


Ένα μεγάλο θετικό είναι πως οι ρυθμοί είναι πολλοί πιο χαλαροί, χωρίς να υπάρχει το άγχος και το “τρέξιμο” που επικρατεί στην πόλη. Στο χωριό κυριαρχεί η ηρεμία, ο καθαρός αέρας και η γαλήνη. 


Επίσης στην επαρχία δεν θα συναντήσεις το καυσαέριο της μεγάλης πόλης και το νέφος. Αυτό σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο συν για την υγεία μας. Η επαφή με την φύση στο χωριό, συμβάλλει στην καλή υγεία και ζωή, αλλά και στην μακροζωία. 


Η ζωή  στην επαρχία σου δίνει την ευκαιρία να αναπτύξεις ουσιαστικές  και αληθινές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου. Εκεί γνωρίζει ο ένας τον άλλον, δεν υπάρχει τίποτα το απρόσωπο και ο γείτονας σίγουρα θα σε βοηθήσει,χωρίς να χρειάζεται πάντα να το ζητήσεις εσύ. Στις πόλεις όμως, το πιο πιθανό είναι να μπεις στο ασανσέρ της πολυκατοικίας σου και είτε να μην ξέρεις ποιος είναι ο γείτονάς σου, είτε να μην πεις καλημέρα, γιατί έτσι έχεις μάθει. Επικρατεί η αντικοινωνικότητα και η μοναξιά. 

Τέλος όταν ζεις στην επαρχία, παρατηρείς πόσο διαφορετική είναι η εγκληματικότητα, αν υπάρχει. Στην Αθήνα όμως και σε άλλες μεγάλες πόλεις, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν περπατάς ή βρίσκεσαι στο λεωφορείο ή το μετρό,αφού μπορεί κάποιος χωρίς να το καταλάβεις να σου αρπάξει το πορτοφόλι σου. Στα χωριά όμως που όλοι γνωρίζονται με όλους, αυτό δίνει μια παραπάνω αίσθηση ασφάλειας.