Τρέξιμο! Ποια είναι τα οφέλη του

Η αερόβια άσκηση είναι η καλύτερη λύση, σύμφωνα και με τους ειδικούς για όσους θέλουν ελαττώσουν το λίπος και το σωματικό τους βάρος. Το τρέξιμο λοιπόν, είναι μια πολύ καλή επιλογή για να κάψεις το περιττό λίπος, όπως φαίνεται και από μια νέα έρευνα που έγινε για τα οφέλη της αερόβιας άσκησης και του τρεξίματος, με τίτλο ” Journal of Applied Physiology” , από το Πανεπιστήμιο Duke.

Βέβαια όπως είπε και ο επικεφαλής καθηγητής φυσιολογίας, ο Cris Slentz “δεν σημαίνει ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης δεν είναι ευεργετικές, απλώς δεν είναι τόσο αποτελεσματικές στην καύση του σωματικού λίπους”.


Αν δεν είσαι μέχρι στιγμής λάτρης του τρεξίματος, τότε καλό είναι να ξεκινήσεις με χαλαρούς ρυθμούς, κάνοντας στην αρχή περπάτημα, για μια με δύο βδομάδες. Extra info: Σε τέσσερα λεπτά περπάτημα αντιστοιχεί ένα λεπτό τρεξίματος. 

Με το εντατικό και συστηματικό περπάτημα, βάζεις τον εαυτό σου σε ένα πρόγραμμα προετοιμασίας για να μην επιβαρυνθεί ξαφνικά και να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.


Επίσης καλό είναι όταν θα αρχίσεις το τρέξιμο, να επιλέξεις μια διαδρομή κοντά εκεί που μένεις, είτε αν υπάρχει κάποιο πάρκο ή στίβος, είτε να κάνεις μερικά τετράγωνα γύρω-γύρω.

Σίγουρα μαζί σου, ειδικά τώρα τον Αύγουστο, πρέπει να έχεις πάντα ένα μπουκαλάκι νερό,για να μην αφυδατωθείς και να μην περιμένεις να διψάσεις πάρα πολύ, ώστε να πιεις. Από ρούχα αυτή την εποχή είναι κατάλληλα πιο πολλά τα βαμβακερά που θα κάνουν το σώμα σου να αναπνέει,αφού κρατάν τον ιδρώτα. 


Από αξεσουάρ ένα καπέλο για τον ήλιο, δεν πρέπει να το ξεχάσεις. Να διαλέξεις αθλητικά παπούτσια, τα οποία είναι σωστά για την δραστηριότητα που τα χρειάζεσαι. 
Τέλος οι καλύτερες ώρες για να τρέξεις είναι είτε το πρωί ή αλλιώς όταν βραδιάζει. Η μουσική στα ακουστικά, μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις έναν ρυθμό, αλλά και να μην βαρεθείς εύκολα. Μην ξεχάσεις τις διατάσεις στο τέλος του τρεξίματος, όπως και σε κάθε άλλη γυμναστική, για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.