Αληθινή φιλία!

Φίλος-φίλη μια μόνο λέξη, με ένα τεράστιο νόημα πίσω της! Την λέμε τόσο εύκολα και για τόσους πολλούς που έχουμε ξεχάσει σχεδόν την σημασία της.

Η αλήθεια είναι πως όλοι οι άνθρωποι από μικρή ηλικία έχουμε γνωρίσει και αλλάξει παρέες άπειρες φορές.

Για μετρήστε λίγο όμως πόσα άτομα από όλες αυτές τις παρέες ήταν όντως φίλοι για μας; Δηλαδή είχαν το κάτι παραπάνω για να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη και να περνάμε και μεις και αυτοί ωραία.

Θα δούμε λοιπόν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους γνωστούς.

Καταρχάς με έναν φίλο είσαι πάντα ο εαυτός σου. Χαρούμενος, θλιμμένος, νευριασμένος, κατσούφης, ο σωστός φίλος σε αποδέχεται, σε ακούει και προσπαθεί να σε βοηθήσει όταν έχεις κάποιο πρόβλημα.

 

Επίσης στην πραγματική φιλία όταν κάτι δεν μας αρέσει στον άλλον το λέμε face to face και ποτέ πίσω από την πλάτη του άλλου. Οτι έχει να σου πει οφείλει να το πει σε εσένα και μόνο σε εσένα.

Ο αληθινός φίλος θέλει να περνάει χρόνο μαζί σου, να μοιράζεστε εμπειρίες και να πραγματοποιείτε όνειρα.

Σημαντικό επίσης χαρακτηριστικό ενός φίλου είναι πως δεν απαιτεί και δεν είναι εγωιστής. Δεν θέλει να κάνετε κάτι που αρέσει και θέλει μόνο αυτός.

Είναι μαζί σου επιπλέον τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες, όπου εκεί προσπαθεί να σου φτιάξει την διάθεση. Και βάζει πάνω από όλα το να είσαι εσύ καλά.

Ευτυχώς ή δυστυχώς οι φιλίες σπανίζουν γιατί δεν είναι σαν μια ερωτική σχέση όπου τα ετερώνυμα έλκονται. Επίσης για να κρατήσεις μια φιλία θέλει δουλειά και κόπο και συχνά πολύ βαριούνται και παρατάνε τους φίλους για τις εύκολες παρέες.

Να θυμάστε πάντα όμως να μην αλλάξετε για κανέναν ” φίλο” και να εκτιμάτε αυτούς που ήδη έχετε!!