6 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις διάβασμα

Όλοι ξέρουμε πως είναι η φοιτητική ζωή. Οι βόλτες, τα ξενύχτια, το κάψιμο στο τίτσου, οι καφέδες δίχως τέλος και άλλα πολλά. Κανένα όμως από αυτά δεν βοηθάει στο να συγκεντρωθεί κάποιος στο διάβασμα με αποτέλεσμα να φτάνει η εξεταστική και να φαίνονται όλα βουνό.

Τι μπορεί να κάνει όμως κάποιος για να διαβάζει λίγο παραπάνω και να προλαβαίνει την εξεταστική; Ακολουθούν κάποια τρικς που θα βοηθήσουν.

1-Φτιάξε το γραφείο σου ώστε να σε εμπνέει για διάβασμα

Ένα γραφείο ακατάστατο δεν σε προδιαθέτει σε καμία περίπτωση να ανοίξεις βιβλίο. Επίσης τα post-it notes θα σε βοηθήσουν πολύ στο να οργανώνεις το διάβασμά σου.

2-Βάλε πρόγραμμα

Δεν χρειάζεται να διαβάζεις 10 ώρες την ημέρα. Μπορείς να μην διαβάζεις και κάθε μέρα. Αν βάλεις το σωστό πρόγραμμα που ταιριάζει σε σένα θα καταφέρεις θαύματα.

3-Κλείσε το ρούτερ

Σκληρό; Κι όμως όσο ξέρεις ότι υπάρχει ίντερνετ σίγουρα θα μπεις σε πειρασμό να μπεις ένα λεπτάκι στο fb. Και βασικά καλύτερα κλείσε τα όλα (υπάρχει και το 3G).

4-Μην χάνεις την επαφή με τη σχολή

Μπορεί να μην πηγαίνεις ποτέ ή να πηγαίνεις για βόλτα. Ό,τι και να κάνεις όμως μην ξεχνάς να ενημερώνεσαι για το τι παίζει.

5-Δοκίμασε να ακούς μουσική

Δεν είπαμε για τα μπιτάκια που χτυπιέσαι στο κλαμπ. Δοκίμασε κάτι χαλαρό (σ.σ προτείνω ludovico einaudi playlist).

6-Οργάνωσε ομάδες διαβάσματος με την παρέα σου

Κανονίστε να πάτε στη βιβλιοθήκη της σχολής, σε κάποιο αναγνωστήριο να διαβάσατε και να λύσετε απορίες. Σίγουρα θα είναι παρακινητικό και θα κάνετε πολλές γνωριμίες!!

————

Ελίζα Μ.