7 Τρόποι αποταμίευσης για φοιτητές!

Οι νέοι άνθρωποι και ειδικά οι φοιτητές, έχουμε την τάση (φταίει και που έχουμε μεγαλώσει ολίγον τι ως κακομαθημένα), να ξοδεύουμε λεφτά για πράγματα που δεν έχουμε στην ουσία πραγματική ανάγκη.

Έτσι όταν έρχεται η στιγμή που χρειαζόμαστε κάποια λεφτά για να κάνουμε κάτι πιο σημαντικό, π.χ. ένα ταξίδι. Επίσης όταν είσαι φοιτητής από άλλη πόλη και σου στέλνουν λεφτά οι γονείς σου, η αποταμίευση θα αποδειχθεί σωτήρια για σένα.

1.Βάλε ένα ευρώ στην άκρη κάθε μέρα, έτσι θα μαζεύεις στην άκρη 30 ευρώ κάθε μήνα. Δεν είναι και άσχημα.

2.Μην παίρνεις καθημερινά καφέ από έξω, φτιάξε σπίτι σου και πάρε το μαζί σου.

3.Πριν πας για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, φτιάξε μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι, για να μη ξεφύγεις αγοράζοντας διάφορα σνακ ή πράγματα που στο τέλος δεν θα χρησιμοποιήσεις.

4.Κάνε ένα ξεκαθάρισμα στο σπίτι σου σε ρούχα και αντικείμενα που δεν τα θες και έχεις καιρό να τα φορέσεις, φτιάξε ebay, και πούλησε τα. Επίσης μπορείς να τα δώσεις με κάποιο αντίτιμο σε κοντινά σου πρόσωπα ή και να κάνετε ανταλλαγή.

5.Εκμεταλλεύσου την περίοδο των εκπτώσεων για καλύτερες τιμές. Επίσης στο ίδιο πνεύμα μπορείς το καλοκαίρι στα καταστήματα να βρεις πιο φθηνά χειμωνιάτικα ρούχα σε προσφορές και το ανάποδο το χειμώνα για τα καλοκαιρινά ρούχα.

6.Όταν δεν είσαι σε ένα δωμάτιο στο σπίτι σου κλείσε τα φώτα και βγάλε από τις πρίζες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς.

7.Μην παραγγέλνεις πολύ συχνά από έξω, φτιάξε σπίτι όταν έχεις πιο πολύ χρόνο μερικά φαγητά και αποθήκευσα τα στο ψυγείο για να έχεις όλη την εβδομάδα.