Εξεταστική Σεπτεμβρίου: χρήσιμες συμβουλές για μέγιστη απόδοση!

Για πολλούς φοιτητές, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου είναι μια καλή ευκαιρία να διώξουν όσα πιο πολλά μαθήματα αντέχουν, γιατί συνήθως «πέφτουν» πιο εύκολα θέματα. 

εξεταστική

Γενικά πάντως προσπάθησε να μην αγχώνεσαι, γιατί δεν σε βοηθάει κάπου και βάλε σαν στόχο να περάσεις τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων, ειδικά αν χρωστάς διψήφιο νούμερο.

Επίσης αν είσαι επί πτυχίω, καλό θα ήταν να το σημειώνεις επάνω στην κόλα σου, την ώρα της εξέτασης, μήπως και μετρήσει θετικά στον καθηγητή σου και σε περάσει, έχοντας του βέβαια γράψει με αξιοπρέπεια κάτι και δεν έχεις πάει αδιάβαστος. 

Όμως για να βγεις αλώβητος και από αυτή την εξεταστική θα χρειαστείς κάποια πράγματα ενώ διαβάζεις. Σου έχω ετοιμάσει και μια λίστα, για να ξεκινήσεις πιο έτοιμος το διάβασμα σου, στην εξεταστική!

Ξεκινάμε από το δωμάτιο σου, ή όπου αλλού σε εμπνέει να διαβάσεις. Φρόντισε να είναι καθαρό και τακτοποιημένο, ειδικά το γραφείο σου, για να μην χάνεις χρόνο κατά την διάρκεια της μελέτης σου. Άνοιξε υπολογιστή για online σημειώσεις, κλείσε facebook , χαμήλωσε το κινητό και ξεκίνα. Καλό είναι να έχεις αποφασίσει από πριν με ποιο μάθημα θα ασχοληθείς και να έχεις δίπλα σου όλες τις σημειώσεις και τα βιβλία. 

Επίσης θες να μπαίνει φως στο δωμάτιο,κι αν είσαι άνθρωπος που συγκεντρώνεσαι καλύτερα το πρωί, ωραία ιδέα και που θα σε βοηθήσει είναι να ανοίξεις τα παράθυρα να μπαίνει και καθαρός αέρας. Αλλιώς αν διαβάζεις βράδυ ένα πορτατίφ σου είναι απαραίτητο.

Ενδιάμεσα στο διάβασμα μην ξεχνάς να πίνεις μπόλικο νερό για να μην αφυδατωθείς αλλά και για να παίρνεις ενέργεια. Επίσης τα φρούτα, τα μικρά αλμυρά σνακ, οι ξηροί καρποί και η σοκολάτα σε βοηθάνε να αποδώσεις καλύτερα.

Τα λευκά χαρτιά είναι κάτι ακόμη που θα θες την ώρα του διαβάσματος, ειδικά αν είσαι τύπος που σε βοηθάει να απομνημονεύεις και να μαθαίνεις καλύτερα κάτι, όταν το γράφεις. Εξοπλίσου λοιπόν με κόλες και τετράδια.

Τέλος φρόντισε να κάνεις διαλείμματα ανά 45 λεπτά ή μια ώρα, για να σηκώνεσαι λίγο από την καρέκλα. Κοιμήσου γενικά όσο πιο νωρίς αυτές τις μέρες, συγκεντρώσου στο διάβασμα και την σχολή σου, και εξεταστική είναι θα περάσει!