Μη με ξυπνάς απ’ τις 6….

μη με ξυπνάς από τις 6

Μη με ξυπνάς απ’ τις 6….Πόο δύσκολο είναι το πρωινό ξύπνημα! Τα στρουμφάκια και πιο συγκεκριμένα το τραγούδι του χουζούρη έχει αρχίσει να με εκφράζει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.

 

Οι πρώτες δυο στροφές έχουν ως εξής:

“Μη με ξυπνάς απ’ τις έξι

πριν ακόμα η μέρα να φέξει

ξυπνητήρι κτυπάς σαν τρελό

σε μισώ-σε μισώ

Ξύπνα-σήκω, ξύπνα-σήκω

Είν’ απαλό το κρεβάτι

αφήστε με να κοιμηθώ

Στο όνειρό μου βλέπω έναν κόσμο

χωρίς ξυπνητήρια λαχταριστό.”

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Απαιτεί καλό σχεδιασμό. Αν είστε από τους τυχερούς που ξυπνάτε απευθείας με το πρώτο ξυπνητήρι, σας ζηλεύω. Αν πάλι έχετε γύρω στα 10 ξυπνητήρια που είναι ρυθμισμένα να χτυπάνε κάθε δέκα λεπτά, μπορώ να σας νιώσω. Σύμφωνα με το κατά πόσο είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε το πρωινό ξύπνημα, έχουμε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων.

1. Ο άνθρωπος “βιολογικό ρολόι”.

Συνήθως το συναντάμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Μετά από πολλά χρόνια ξυπνήματος σε συγκεκριμένη ώρα, αυτή η κατηγορία ατόμων έχει μάθει να ξυπνάει πριν προλάβει να χτυπήσει το ξυπνητήρι.

2. Ο αγχώδης.

Είναι το άτομο που δεν εμπιστεύεται είτε το ξυπνητήρι του, είτε τον εαυτό του, και ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας να δει τι ώρα είναι και συνήθως σηκώνεται απευθείας μόλις χτυπήσει το πρώτο ξυπνητήρι.

3. Ο ανασφαλής .

 

Είναι ο τύπος που είπαμε στην αρχή. Δέκα ξυπνητήρια μοιρασμένα σε μια ώρα γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα ακούσεις τα πρώτα ξυπνητήρια, αν κατά λάθος απενεργοποιηθούν μερικά κατά τη διάρκεια της νύχτας κτλ.

4. Ο εραστής του snooze.

Μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι υπάρχουν δυο επιλογές. Η μια είναι να απενεργοποιήσεις το ξυπνητήρι και η άλλη να πατήσεις snooze ώστε να κοιμηθείς 5 λεπτάκια ακόμα. Πολλοί δεν μπορούν να το καταλάβουν αλλά αυτά τα 5 λεπτάκια έχουν μεγάλη σημασία το πρωί.

Δείτε εδώ γιατί το snooze προκαλεί περισσότερο κακό αντί καλό: 

5. Ο τύπος “δεν ξυπνάω ούτε με σφαίρες”.

 

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται όλοι αυτοί που χρειάζονται μεγάλης έντασης ήχους για να τους ξυπνήσουν ή/και επαναλαμβανόμενες κλήσεις στο τηλέφωνο από τη μάνα τους, τον ήχο μιας ατομικής βόμβας να σκάει στο μπαλκόνι τους, κουβάδες με νερό στο κεφάλι και πάει λέγοντας. Αυτή είναι και η πιο δύσκολη κατηγορία από όλες.

Καλά ξυπνητούρια!