Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» από το ΕΚΠΑ

Το Γενικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει στη Χαλκίδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων».

Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων

Το Πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών  Σπουδών στην «Ευφυή Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» – Master of Science (MSc) in Intelligent Management of Renewable Energy Systems.

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται διά ζώσης στην έδρα του Τμήματος στα Ψαχνά Εύβοιας (πλησίον της Χαλκίδας) και με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη παραγωγή και μετάδοση προηγμένων γνώσεων στον επιστημονικό χώρο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με έμφαση σε συναφείς επιστημονικές περιοχές των ενεργειακών συστημάτων, υλικό και λογισμικό, που καλύπτουν όλο το φάσμα των σύγχρονων εφαρμογών, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία σχεδίασης.

Οι θεματικές ενότητες του αντικειμένου του μεταπτυχιακού προγράμματος αναφέρονται στις τεχνολογίες της κατανεμημένης μικροπαραγωγής ενέργειας από συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), της ενσωμάτωσής τους σε δίκτυα και μικροδίκτυα με ευφυή έλεγχο, καθώς και της διαχείρισης και βελτιστοποίησης τέτοιων δικτύων με σύγχρονα εργαλεία σχεδίασης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 γίνονται ηλεκτρονικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Iστότοπος ΠΜΣ http://mes.core.uoa.gr