Φάκελος Εξεταστική: Πώς θα περάσεις το μάθημα τελευταία στιγμή;

Ναι, η εξεταστική μας χτυπάει για ακόμη μια φορά την πόρτα! Πρέπει πάλι να στρωθούμε στο διάβασμα, μπας και κάνουμε μια καλή σούμα, αυτή τη φορά, και ξεμπερδεύουμε με την σχολή και με το πρήξιμο των γονιών μας, μια ώρα αρχύτερα.

Είτε βρίσκεσαι στα πρώτα έτη της σχολής, είτε στα 6ο και βάλε έτος, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, που μπορείς να δώσεις όλα τα μαθήματα του έτους, σου φαίνεται ατελείωτη.

Καταρχάς πρέπει να καταφέρεις να συγκεντρωθείς μετά το ξέφρενο καλοκαίρι που πέρασε. Να στρωθείς στο σπίτι, παρά την ζέστη που συνεχίζεται όπως το καλοκαίρι, να βρεις σημειώσεις και θέματα από τους επίσης ξεμυαλισμένους συμφοιτητές σου και γενικά να κάνεις πράγματα αναγκαστικά.

Όμως μην μου αγχώνεσαι, γιατί η εξεταστική, όπως το έχω καταλάβει εγώ και πίστεψέ με δεν είμαι από τις πιο συνεπείς φοιτήτριες, δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Αν λοιπόν πλησιάζει η μέρα που δίνει το μάθημα, δηλαδή αύριο ή μεθαύριο, το πολύ, σου έχω κάποια κολπάκια, για το διάβασμα της τελευταίας στιγμής, που μπορεί να σε σώσουν.

1.Βρες τα τελευταία θέματα και προσπάθησε να βρεις τις απαντήσεις και να μάθεις όσο γίνεται να τα λύνεις και συ.

2.Διάβασε καλά τα σος, συνήθως τα προτιμάνε οι καθηγητές στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

3.Πιάσε κάποιον καλό φοιτητή που ξέρεις για να σου λύσει τυχόν απορίες, τόσο με τα μαθήματα, όσο και με τους τρόπους εξέτασης.

4.Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι και δες την θετική πλευρά του πράγματος. Ακόμη κι αν δεν περάσεις το μάθημα, θα σου είναι πιο οικείο την επόμενη φορά και θα πας πιο προετοιμασμένος.

5.Κάνε μια υγιεινή διατροφή, πίνε χυμό και πολύ νερό, φάε σοκολάτες και γενικά τροφές που θα σε βοηθήσουν με την μνήμη και την συγκέντρωση και προσπάθησε να κοιμάσαι νωρίς το βράδυ. Είναι προτιμότερο αυτό και να ξυπνάς πιο νωρίς το πρωί, παρά να το ξενυχτάς και να πηγαίνεις χωρίς καθόλου ύπνο να δώσεις.

6.Τέλος, αν και δεν είναι σωστό φυσικά, προσπάθησε να αντιγράψεις. Βέβαια αν είσαι από τα άτομα που αγχώνονται εύκολα μην τους πιάσουν δεν στο συνιστώ. Αν πάλι έχεις σκοπό να το κάνεις, καλύτερα να πας από νωρίς, να βρεις μια καλή θέση που δεν θ φαίνεσαι εύκολα στους επιτηρητές και να έχεις ήδη όλες τις σημειώσεις περασμένες στο κινητό σου.