4 Συμβουλές για την οικοδόμηση μιας υγιούς σχέσης!

Μάθετε πώς να χτίζετε και να διατηρείτε μια ρομαντική και υγιής σχέση, ευτυχισμένη και ικανοποιητική. Θέλετε να αισθάνεστε αγαπημένοι και συνδεδεμένοι με τον σύντροφό σας;

συμβουλές για οικοδόμηση υγιούς σχέσης

Οικοδόμηση μιας υγιούς σχέσης

Όλες οι σχέσεις  πάνω-κάτω περνούν δυσκολίες και χρειάζονται  δουλειά, αφοσίωση και προθυμία να προσαρμοστούν και να αλλάξουν μαζί με τον σύντροφο. Αλλά αν η σχέση σας μόλις ξεκινάει ή είστε μαζί εδώ και χρόνια, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια υγιή σχέση.

Ακόμα κι αν έχετε βιώσει πολλές αποτυχημένες σχέσεις στο παρελθόν ή έχετε αγωνιστεί  για να αναζωπυρώσετε τον ρομαντισμό στην τρέχουσα σχέση σας, μπορείτε να μάθετε να παραμένετε συνδεδεμένοι, να βρείτε την ικανοποίηση και να απολαύσετε μια  διαρκή ευτυχία.


Τι κάνει μια υγιή σχέση;Κάθε σχέση είναι μοναδική και οι άνθρωποι είναι μαζί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Μέρος αυτού που καθορίζει μια υγιή σχέση είναι ένας κοινός στόχος για ακριβώς αυτό που θέλετε να είναι η σχέση και πού θέλετε να πάει. Και αυτό είναι κάτι που θα γνωρίζετε μόνο μιλώντας βαθιά και ειλικρινά με τον σύντροφό σας.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν κοινά οι περισσότερες υγιείς σχέσεις. Η γνώση αυτών των βασικών αρχών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σχέση σας ουσιαστική και συναρπαστική.

Συμβουλή 1η

Δεν φοβάστε τη (σεβαστή) διαφωνία. Μερικά ζευγάρια μιλάνε για τα πράγματα ήσυχα, ενώ άλλα μπορεί να υψώσουν τη φωνή τους και να διαφωνήσουν με πάθος. Το κλειδί σε μια ισχυρή σχέση, ωστόσο, δεν είναι να φοβόμαστε τις συγκρούσεις. Πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς για να εκφράσετε πράγματα που σας ενοχλούν χωρίς φόβο για αντίποινα, και να είστε σε θέση να επιλύσετε τις συγκρούσεις χωρίς ταπείνωση, υποβάθμιση ή επιμονή να είστε σωστοί.


Συμβουλή 2η

Κρατάτε ζωντανές τις εξωτερικές σχέσεις και τα ενδιαφέροντα. Παρά τους ισχυρισμούς ρομαντικής φαντασίας ή ταινιών, κανένα άτομο δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Στην πραγματικότητα, το να περιμένεις πάρα πολλά από τον σύντροφό σου μπορεί να ασκήσει ανθυγιεινή πίεση σε μια σχέση. Για να τονώσετε και να εμπλουτίσετε την ρομαντική σας σχέση, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη δική σας ταυτότητα εκτός της σχέσης, να διατηρήσετε τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας και να διατηρήσετε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας.


Συμβουλή 3η

Επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά. Η καλή επικοινωνία αποτελεί βασικό μέρος κάθε σχέσης. Όταν και οι δύο άνθρωποι γνωρίζουν τι θέλουν από την σχέση και αισθάνονται άνετα εκφράζοντας τις ανάγκες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους, μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη και να ενισχύσει τον δεσμό μεταξύ σας.

Συμβουλή 4η

Ξοδέψτε ποιοτικό χρόνο πρόσωπο με πρόσωπο. Ερωτευτείτε ξανά ο ένας τον άλλον, κοιταχτείτε και ακούστε και οι δύο. Πιθανότατα να έχετε υπέροχες αναμνήσεις από την πρώτη γνωριμία με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Όλα φαινόταν νέα και συναρπαστικά, και πιθανότατα περάσατε ώρες απλά να συζητήσετε μαζί. 

Ωστόσο, καθώς περνά ο καιρός, οι απαιτήσεις της εργασίας, της οικογένειας, άλλων υποχρεώσεων και της ανάγκης που όλοι έχουμε για τον εαυτό μας να κάνουν πιο δύσκολο να βρούμε χρόνο μαζί.


Πολλά ζευγάρια θεωρούν ότι η προσωπική επαφή των πρώτων ημερών γνωριμιών τους αντικαθίσταται σταδιακά από βιαστικά  μηνύματα. Ενώ η ψηφιακή επικοινωνία είναι εξαιρετική για ορισμένους σκοπούς, δεν επηρεάζει θετικά τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα με τον ίδιο τρόπο όπως η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.  Σίγουρα δεν θέλετε να γίνετε πιο απομακρυσμένοι   ως ζευγάρι. Οπότε ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολη είναι η ζωή, είναι σημαντικό να χαράξετε χρόνο για να περάσετε μαζί.