Τα πάντα για το dry shampoo!

Το ξηρό σαμπουάν , δηλαδή το  dry shampoo, είναι ένας τρόπος χωρίς να λουστείτε για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας ανάμεσα στα λουσίματα.

τα πάντα για το dry shampoo

Αυτά τα προϊόντα με βάση το αλκοόλ ή το άμυλο παρουσιάζουν μια αύξηση της παγκόσμιας δημοτικότητας. Καθώς η χρήση ξηρού σαμπουάν έχει επεκταθεί, προέκυψαν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλειά του.

Αποδεικνύεται ότι μερικές από αυτές τις ανησυχίες είναι βάσιμες. Όσο βολικό κι αν είναι να ψεκάζετε τα μαλλιά σας,  η υπερβολική χρήση ξηρού σαμπουάν μπορεί να οδηγήσει σε θραύση μαλλιών, φραγμένα θυλάκια ή απώλεια μαλλιών.

Είναι το ξηρό σαμπουάν κακό  για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας;

Περιστασιακά η χρήση ξηρού σαμπουάν είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά η χρήση του πολύ συχνά, ή για παρατεταμένες περιόδους, θα μπορούσε να βλάψει τα μαλλιά σας και να προκαλέσει προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής.

Το ξηρό σαμπουάν δεν καθαρίζει τα μαλλιά σας

Το ξηρό σαμπουάν δεν είναι καθόλου σαμπουάν. Το ψεκασμένο άμυλο και το προϊόν αλκοόλης απορροφά το λάδι στα μαλλιά σας, καθιστώντας το λιγότερο αισθητό. Δεν απομακρύνει το λάδι και τη βρωμιά με τον ίδιο τρόπο με σαμπουάν και νερό.

Μπορεί να οδηγήσει σε θραύση μαλλιών

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Aerosol συχνά περιέχουν αλκοόλες, τα οποία μπορούν να στεγνώσουν για τα μαλλιά σας. Όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά, οι μεμονωμένες ίνες μπορεί να σπάσουν και να κολλήσουν μεταξύ τους όταν χτενίζετε ή μορφοποιείτε τα μαλλιά σας, οδηγώντας σε θραύση.

Οφέλη από το dry shampoo

Δεδομένης της λίστας των πιθανών μειονεκτημάτων, γιατί το dry shampoo είναι τόσο δημοφιλές; Η σύντομη απάντηση είναι ότι σας εμποδίζει να πλένετε τα μαλλιά σας τόσο συχνά.

Για μερικούς ανθρώπους, το ξηρό σαμπουάν εξοικονομεί χρόνο.  Με μερικά ψεκάσματα μετά την προπόνηση σας ή στη δουλειά χωρίς να χρειάζεται να πλένετε και να στεγνώνετε τα μαλλιά σας, είστε έτοιμες!

Για άλλες γυναίκες, το dry shampoo τους επιτρέπει να πλένουν τα μαλλιά τους λιγότερο συχνά. Μερικοί δερματολόγοι και στιλίστες συνιστούν να μην πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε μαλλιά που χρειάζονται περισσότερη υγρασία, όπως μπούκλες  ή εάν λιγότερο λιπαρά μαλλιά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το  dry shampoo βοηθά να διατηρείτε τα μαλλιά πιο καθαρά για μια επιπλέον ημέρα περίπου μεταξύ των λουσιμάτων.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν;

Για να αποφύγετε με την χρήση του  dry shampoo την καταστροφή των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας, οι γιατροί σας συνιστούν να το χρησιμοποιείτε όχι περισσότερο από 2 συνεχόμενες ημέρες.

Εάν ανησυχείτε για τα χημικά συστατικά στην ετικέτα του ξηρού σαμπουάν σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα βιολογικό εμπορικό προϊόν.