Σεπτέμβριος – Ο μήνας που αγαπάμε να μισούμε!

Είτε το θέλετε, είτε όχι, ο Σεπτέμβρης έφτασε και έφερε μαζί του τόσους βαρύγδουπους στόχους που κάνουν αυτούς της νέας χρονιάς να γελάνε.

σεπτέμβριος ο μήνας που αγαπάμε να μισούμε

Είναι ο μήνας που διώχνει το καλοκαίρι άκαρδα, σε παίρνει αγκαλιά και σου κάνει πατ πατ στην πλάτη ενώ εσύ ακόμα σφαδάζεις για το καλοκαίρι που έχασες. Είναι ο μήνας που ξεκινάει με τις αγαπημένες ατάκες: «καλό χειμώνα», «32 Αυγούστου και συνεχίζουμε», «τα κεφάλια μέσα», «129 μέρες για τα Χριστούγεννα», και άλλες τέτοιου είδους ομορφιές. Είναι η εποχή που συνειδητοποιείς ότι στο νησί δεν είχες αφήσει κάτω το πιρούνι, είχες πιεί όλο το Βόσπορο σε σημείο να ανησυχείς ότι έχεις φτάσει στα όρια του αλκοολισμού και η πολυπόθητη ξεκούραση που περίμενες…..δεν ήρθε ποτέ.

Ο Σεπτέμβρης, όμως, είναι ένας μήνας που σημαίνει πολλά και διαφορετικά για όλους μας. Για τους μαθητές, είναι λίγο πολύ αυτονόητο, σχολείο! Για τους νέους φοιτητές, ΠΑΝΗΓΥΡΙΙΙΙ! Για τους παλαίμαχους φοιτητές, εξεταστική. Για τους εργαζόμενους, επιστροφή στη δουλειά (και εδώ είναι η στιγμή που αναπολείς το πρωινό ξύπνημα από τη μαμά και το δίωρο Γλώσσα – Γλώσσα στο σχολείο). Για τους ανέργους….

Είναι η εποχή που βάζουμε νέους στόχους του τύπου: «θα ξεκινήσω γυμναστήριο», «θα πάρω το τάδε πτυχίο στην τάδε γλώσσα», «θα πάρω το πτυχίο μου στη σχολή!», «θα ξεκινήσω διατροφή» και άλλες αντίστοιχες δηλώσεις που χρειάζονται κάπου στον ένα μήνα για να ξεφουσκώσουν.

Παρόλ’ αυτα, ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που σε παίρνει να κάνεις μια νέα αρχή σε οτιδήποτε θέλεις. Μη τον αφήσεις να περάσει αναξιοποίητος.

Καλό μήνα και Καλό Φθινόπωρο!!

(εεεε, να μην κλείσουμε με ένα κλισέ;;;;)

Green Day - Wake Me Up When September Ends [Official Music Video]