30 και single: 4 εκπληκτικά οφέλη!

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το να είσαι 30 και single ή ανύπαντρος, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να το φανταστούν αυτό κάποιοι.

30-και-single

Είναι υπέροχο να έχεις σύντροφο στη ζωή σου. Όμως, δεν είναι απαραίτητα ένας σίγουρος τρόπος για την ευτυχία. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι  μόνοι τους.

Η συνεχής υπεράσπιση της σχέσης μας με τους φίλους και την οικογένειά μας μπορεί να είναι κουραστική. Αν είστε άνω των 30 ετών, ακολουθούν ορισμένα προνόμια για να πείτε στους φίλους και την οικογένειά σας την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουν να σας γνωρίσουν κάποιον.

Οφέλη από το να είσαι 30 και single

Δεν χρειάζονται συμβιβασμoί

Ποτέ δεν πρέπει να συμβιβαστείτε στο δείπνο ή στις διακοπές. Αν θέλετε να φάτε μπιφτέκια απόψε, δεν θα έχετε κανέναν να σας πει ότι προτιμάει ιταλικό φαγητό. Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι 30 και μονός, είναι ότι μπορείς να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις.

Δεν είστε πλέον στα 20 σας και πιθανότατα μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Είστε ανεξάρτητοι και έχετε τον έλεγχο της ζωής σας. Έτσι, αφιερώστε λίγο χρόνο κάνοντας δραστηριότητες που απολαμβάνετε μόνοι σας!

Ωστόσο, επειδή δεν είναι πάντα διασκεδαστική η μοναξιά, φροντίστε να σχεδιάσετε μια ομαδική δραστηριότητα που σας αρέσει. Τι θα λέγατε για ένα δείπνο ή μπύρες της Παρασκευής μετά από μια κουραστική εβδομάδα στο γραφείο; 

Είστε αυτάρκεις

Είστε ικανοί να χειριστείτε τα πράγματα μόνοι σας. Μερικές φορές όταν έχετε έναν σύντροφο, μπορείτε να γίνετε λιγότερο ικανοποιημένο, γιατί βασίζεστε στον σύντροφό σας για να κάνετε απλές εργασίες, όπως να φτιάξετε το αυτοκίνητό σας ή να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας.

Όταν είστε 30 και ανύπαντροι, δεν έχετε κανέναν άλλο για να βασιστείτε. Αυτό σας δίνει χώρο για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας. Έτσι όμως δεν φοβάστε να αντιμετωπίσετε νέες προκλήσεις και να κάνετε ό, τι μπορείτε για να δημιουργήσετε μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό σας.

Μπορείτε να εστιάσετε σε εσάς

Έχετε χρόνο για αυτο-βελτίωση. Εάν θέλετε να μάθετε μια νέα δεξιότητα, έχετε αρκετό χρόνο στην ημέρα σας. Όσο περισσότερο μαθαίνετε, τόσο εξελίσεστε στον άνθρωπο που θέλετε να γίνετε. Η μη δέσμευσή σας με άλλο άτομο σας δίνει την ελευθερία να εξερευνήσετε, να μάθετε και να μεγαλώσετε, χωρίς καμία ενοχή να σχετίζεται με τη λήψη χρόνου για αυτο-φροντίδα.

Επενδύστε χρόνο για να αναπτύξετε μερικά χόμπι. Είτε μαθαίνετε ένα νέο όργανο είτε κάνετε τζόκινγκ, η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας σας κάνει νέους ανθρώπους . 

Έχετε περισσότερο χρόνο να περάσετε με φίλους

Επειδή είστε single δεν σημαίνει ότι είστε αντικοινωνικοί. Επιπλέον, η ύπαρξη μιας  ομάδας φίλων είναι πιθανόν ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους είστε ικανοποιημένοι να μείνετε χωρίς σχέση. Μια σχέση δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζει τους φίλους σας να περιορίζονται.