Πριν χωρίσεις κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 4 ερωτήσεις!


Κανείς δεν  μπαίνει ποτέ σε μια σχέση που σκέφτεται ότι θα χωρίσει. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σχέσης, πιθανότατα είτε θα απορρίψεις, είτε θα απορριφθείς σε κάποιο σημείο.

χωρισμός

Όταν βρισκόμαστε σε θέση να χωρίσουμε κάποιον η κατάσταση μπορεί να γίνει αμήχανη πολύ γρήγορα. Δεν συμβαίνει χωρισμός μέσα σε μια νύχτα και συνήθως πηγάζει από καταπιεσμένα συναισθήματα ή συνειδητοποιήσεις ότι μια σχέση δεν λειτουργεί. Πριν αποφασίσεις να χωρίσεις με κάποιον, κάνε στον εαυτό σου 4 ερωτήσεις. Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς και  που θα κάνουν τον χωρισμό όσο το δυνατόν πιο ομαλό. Μπορεί να υπάρχουν μερικά δάκρυα και αφόρητες σιωπές, αλλά με το χρόνο και το κρασί, και οι δύο θα επιβιώσετε!

1. Γιατί θέλω να χωρίσω με αυτό το άτομο;

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής ερώτηση και θα σε ρωτήσουν αναπόφευκτα οι φίλοι σου.. Η καταγραφή των λόγων για τον χωρισμό μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς ότι έχεις μια επικυρωμένη απόφαση. Μπορεί ακόμη και να είναι τόσο απλή η σύνταξη λίστας υπέρ και μειονεκτημάτων. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκείνους που πηγαίνουν μπρος-πίσω και είναι μεταξύ του θέλουν να χωρίσουν με το άλλο τους αλλά και να μείνουν μαζί του. Βλέποντας τα δικά σου συναισθήματα γραμμένα μπορεί να σου δώσει μια ξαφνική αναλαμπή όπως, “Γιατί δεν χωρίσαμε νωρίτερα;” Και αν αισθανθέσαι άνετα, η εμπιστοσύνη σε ένα μέλος της οικογένειας ή σε έναν φίλο που δεν έχει προσωπικό μερίδιο στο θέμα μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις σιγουριά για την απόφασή σου.

2. Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων στη σχέση;

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Ο εντοπισμός των προβλημάτων μαζί, είτε πρόκειται για ζητήματα εμπιστοσύνης είτε για έλλειψη πάθους, θα σας βοηθήσει και τους δύο να καταλήξετε σε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Νιώθεις ότι η σχέση σου στερείται θερμότητας; Δοκιμάστε αυτήν την πρόκληση σχέσης 30 ημερών. Υπάρχουν αισθήματα ζήλιας και από τα δύο άκρα; Συζητήστε τι (ή ποιος) σας κάνει θυμωμένους ή άβολους. Υπήρχε απιστία στη σχέση; Ίσως η παροχή συμβουλών είναι μια επιλογή εάν και οι δύο αγαπάτε ο ένας τον άλλον και θέλετε να το κάνετε να λειτουργήσει. Ανεξάρτητα από το ποια είναι τα αποτελέσματα, η σαφής επικοινωνία και από τα δύο μέρη θα είναι το καλύτερο κλείσιμο κάθε διάλυσης.

3. Θα μετανιώσω την απόφαση;

Αμέσως πριν πεις τα άσχημα νέα σε κάποιον, μπορεί να το μετανιώσεις ή να κάνεις πίσω. Και ακόμη και μετά, μπορεί να αισθανθείς σαν τον φταίχτη για το τέλος των πραγμάτων. Το δεύτερο μετά από τέτοια απόφαση για χωρισμό είναι φυσικό, αλλά εάν ωθήσεις τον εαυτό σου να σκεφτεί τους λόγους για τον τερματισμό της σχέσης (δες την πρώτη ερώτηση) και γνωρίζεις ότι και οι δύο προσπαθήσατε για το καλύτερο (δες ερώτηση δύο), τότε δεν θα μετανιώσεις τον χωρισμό.

4. Πώς θα είναι η ζωή μετά το χωρισμό;

Το να φαντάζεσαι καθημερινά τη ζωή σου χωρίς το άτομο που έχεις συνηθίσει να βλέπεις όλο το 24ωρο, είναι σπαρακτικό. Αυτό μπορεί να σε κάνει να θέλεις να ξανασκεφτείς το χωρισμό. Βασιζόμαστε πολύ στις σχέσεις μας για να ακούσουμε τις σκέψεις μας και τα συναισθήματα ανησυχίας, από τους φίλους μας και αυτό μπορεί είναι καταστροφικό. Αλλά τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, ακόμη κι αν είμαστε single. Το να είσαι χωρίς σχέση σημαίνει ότι θα δεις τους φίλους σου περισσότερο, θα πας σε αυτές τις επιπλέον χαρούμενες δραστηριότητες που αμελούσες και θα δώσεις περισσότερη προσοχή στη δική σου ευτυχία και ευεξία. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά  μόνο ο χρόνος είναι συχνά ο καλύτερος γιατρός.