2ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ | Από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Μέσα από το 2ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ: Αντιστίξεις, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), εμπνέεται και φωτίζει τη σχέση μεταξύ της λόγιας ελληνικής μουσικής και της αρχιτεκτονικής.

Αρχιτεκτονική και μουσική. Δύο φαινομενικά διαφορετικές τέχνες που μοιράζονται πολλά κοινά σημεία: τον πρωταρχικό ρόλο της δομής, τη σημασία των σχημάτων, των αντιθέσεων, των υφών και τη βαθιά και άμεση επικοινωνία με τον άνθρωπο

Το φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κουμεντάκη, παρουσιάζει σημαντικές συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, όπως Λεονταρίτης, ο Κωνσταντινίδης και ο Καλομοίρης με φόντο μερικά από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της Αθήνας, όπως ο Ναός Αγίων Αποστόλων στην Αρχαία Αγορά, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

2o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ: ΑΝΤΙΣΤΙΞΕΙΣ | 27 Σεπτεμβρίου - 31 Οκτωβρίου | nationalopera.gr



Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου και θα προβληθεί μέσα από την ιστοσελίδα και τα κανάλια επικοινωνίας της ΕΛΣ (nationalopera.grFacebook και YouTube) και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr.

Η υλοποίηση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.