«Vodafone World of Difference»: βρες δουλειά σε ΜΚΟ

Το Ίδρυμα Vodafone υλοποιεί το πρόγραμμα World of Difference, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε ευαισθητοποιημένους νέους να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους και να κάνουν τη διαφορά σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, με τη δύναμη της τεχνολογίας και της συλλογικής δράσης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στηρίζει την κοινωνική απασχόληση νέων ανθρώπων και ενισχύει το έργο των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στη χώρα μας.

Στρατηγικός συνεργάτης του Ιδρύματος Vodafone για το πρόγραμμα είναι το HIGGS, το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει στους νικητές και τους Οργανισμούς τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται, για να φέρουν την καινοτομία στο έργο τους.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του HIGGS προσφέρει ανοικτό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την προετοιμασία της αίτησης συμμετοχής, κλειστά σεμινάρια συμβουλευτικής στους νικητές και τις οργανώσεις που θα εργαστούν, κατά τα οποία αναλύονται τρόποι σχεδιασμού και παρακολούθησης του έργου τους, καθώς και η δημιουργία report για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους. Κάθε νικήτρια οργάνωση έχει, επίσης, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει και προσωπική συνάντηση με Ειδικούς του οργανισμού, πάνω σε 7 διαφορετικές θεματικές ενότητες (Στρατηγική, Ανεύρεση Πόρων, ΕΚΕ, Εθελοντές Νομικά, Λογιστικά, Marketing).

Αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις ιδέες και το όραμα νέων ανθρώπων, το πρόγραμμα έχει προσφέρει έως σήμερα απασχόληση σε δεκάδες νέους, καλύπτοντας μισθό και εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ έχει συμβάλει έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου πάνω από 81 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών σε όλη τη χώρα.

Ποια είναι τα οφέλη του World of Difference;

Το πρόγραμμα World of Difference στηρίζει την κοινωνική απασχόληση νέων ανθρώπων και ενισχύει το έργο Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, προτρέποντας τους νέους να αναζητήσουν τον τρόπο που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών σε κοινωνικές δράσεις. Ο οργανισμός που θα επιλέξεις θα ενισχυθεί από τις ικανότητες και την εμπειρία σου για έξι μήνες χωρίς κανένα κόστος για εκείνον, ενώ εσύ θα αποκτήσεις πολύτιμη εμπειρία προσφέροντας με το έργο σου, για το κοινό καλό. Επιπλέον, στρατηγικός συνεργάτης του Ιδρύματος Vodafone είναι το HIGGS – Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, το οποίο παρέχει στους συμμετέχοντες και στους νικητές απαραίτητα εργαλεία και τεχνογνωσία, για να επιτύχουν τον στόχο τους.

Ποιες είναι οι κυριότερες ημερομηνίες για φέτος;

Δεχόμαστε αιτήσεις συμμετοχής από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τα μεσάνυχτα της 20ης Οκτωβρίου 2020. Η τελική επιλογή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2020 για να ακολουθήσει η ενημέρωση των 10 επιτυχόντων υποψηφίων που θα ξεκινήσουν να εργάζονται για τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους μεταξύ της 15ης και 31ης Ιανουαρίου 2021 και για τους επόμενους 6 μήνες.