4 εξαιρετικοί λόγοι για να ξυπνάς νωρίς!

Η ζωή μας ήταν τρελή σε ρυθμούς τους τελευταίους μήνες. Πλέον, έχουμε επιστρέψει οι πιο πολλοί στις παλιές μας συνήθειες και για ν’ αντεπεξέλθουμε στη νέα πραγματικότητα, μπορούμε να προσθέσουμε στην ζωή μας το πρωινό ξύπνημα.

λόγοι για να ξυπνάς πρωί

Εδώ θα βρεις 4 εξαιρετικούς λόγους για να ξυπνήσεις νωρίς!

Προτιμώ  πλέον το πρωινό ξύπνημα, από τον ύπνο, αλλά ακόμα κι αν ήμουν νυχτερινή κουκουβάγια, θα έκανα ακόμη μια προσπάθεια, να σηκωθώ νωρίς. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που είχα χάσει τους τελευταίους μήνες, καθώς έχουμε περάσει από το lockdown, που θέλω να τα αναπληρώσω όλα, πριν ξαναβρεθούμε, αν γίνει αυτό, πάλι σε καραντίνα.

Εδώ είναι τα αγαπημένα μου.

1. Χρόνος χωρίς το αγόρι μου.

Σίγουρα αγαπώ τον σύντροφό μου, αλλά η ζωή μου είναι διαφορετική όταν ξυπνάει, γιατί σκέφτομαι και δρω για δύο. Όταν κοιμάται ακόμα, είμαι ένα άτομο που του αρέσει να διαβάζει, να ασκεί, να καλλωπίζω τον εαυτό μου, να πίνω τον καφέ μου και να κάνω μερικά πράγματα. Το να ξυπνήσω νωρίς μου δίνει σταθερό χρόνο στον εαυτό μου.

2. Ένας ήρεμος, γλυκός κόσμος με δροσερό καιρό και ήσυχο περιβάλλον.

Τα πρωινά είναι ήσυχα, δροσερά και φρέσκα. Μου αρέσει η ανατολή του ηλίου. Όταν ξυπνάω για να απολαύσω την αυγή μιας νέας ημέρας, είμαι σε καλύτερη διάθεση για τις επόμενες 24 ώρες.

3. Μπορώ να προετοιμαστώ.

Σίγουρα, μπορώ να προετοιμαστώ το προηγούμενο βράδυ συμπληρώνοντας το ημερολόγιό μου, βάζοντας τα ρούχα μου για την επόμενη μέρα ή κάνοντας ένα ντους. Αλλά είμαι ακόμη πιο προετοιμασμενή, αν αφιερώσω χρόνο το πρωί για να διαβάσω το βιβλίο μου, να σκεφτώ τη μέρα μου, να ξεκινήσω ένα πλυντήριο ρούχων, να ξεκινήσω το πρωινό, και περιστασιακά να ασκώ το σώμα μου. Θέτει τα θεμέλια για μια πολύ πιο επιτυχημένη μέρα.

4. Κοιμάμαι καλύτερα.

Όταν ξυπνάω νωρίς, κουράζομαι σε κανονική ώρα μέχρι το βράδυ. Και όταν νυστάζει το σώμα και το κεφάλι μου σε μια σωστή στιγμή, κοιμάμαι περισσότερο, καθιστώντας φυσικά πιο εύκολο να σηκωθώ νωρίς. Παρακολουθώ τους ρυθμούς του σώματός μου και αυτό με ανταμείβει με καλύτερη υγεία, διάθεση και ενέργεια.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να ξυπνήσω νωρίς – δεν είναι εύκολο για μένα, ειδικά αν αρχίσω τα ξενύχτια. Αλλά πραγματικά κάνει τις μέρες μου πολύ πιο ευχάριστες και παραγωγικές. 

Ξυπνάς νωρίς; Αν όχι, τι σε κρατάει;