6ο TAF: Thessaloniki Animation Festival

Το TAF – Thessaloniki Animation Festival – δημιουργήθηκε από την Addart και μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών κατάφερε να γίνει το 2ο μεγαλύτερο animation φεστιβάλ στην Ελλάδα και προχωρά δυναμικά προς το εξωτερικό.

Αψηφώντας τον COVID-19, το TAF έρχεται πιο ανανεωμένο από ποτέ, με επιλεγμένες ταινίες από χιλιάδες συμμετοχές και καλεσμένους από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους: ο Carlos Gaxiola, παραγωγός του στούντιο που σχεδίασε το γνωστό animation “Rick & Morty”, ο καναδός ηθοποιός Christian Lloyd, μέλος του cast της περίφημης σειράς «Umbrella Academy” και ο βραβευμένος με BAFTA σεναριογράφος Alan Keane. Το TAF θα λάβει χώρα στις 22 – 30 Οκτωβρίου ψηφιακά και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν μέσω της ιστοσελίδας www.tafestival.gr.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει με την ομιλία του ο Κωνσταντίνος Κυριακουλάκος, πρόεδρος της “Asifa Hellas”. Κατά τη διάρκεια του TAF θα πραγματοποιηθούν webinars, όπου οι καλεσμένοι θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με το κοινό, καθώς επίσης και το πρώτο Balkan Animation Pitching Forum (BAF).

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους, με απονομή βραβείων και για πρώτη φορά το κοινό θα φέρει το ρόλο του κριτή με το ομότιτλο «βραβείο κοινού» .

“It’s bigger, it’s better, it’s TAF-er!”