GreenTech Challenge: Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών

Το GreenTech Challenge | by ESU NTUA είναι ένας Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών στους τομείς: Ενέργεια & Περιβάλλον, Έξυπνες Πόλεις, Πράσινα, Καινοτόμα & Προηγμένα Υλικά.

Απευθύνεται σε φοιτητές, απόφοιτους και ερευνητές που θέλουν να αναπτύξουν μία καινοτόμο ιδέα στους παραπάνω τομείς και στοχεύει να φέρει στο επίκεντρο της καινοτομίας το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προβάλλοντας τις πράσινες τεχνολογίες.

Του διήμερου διαγωνισμού προηγούνται τρία εκπαιδευτικά Bootecamp Trainings. Συγκεκριμένα:
1st Bootcamp Training Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 17:00 – 21:00
2nd Bootcamp Training Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 17:00 – 21:30
3rd Bootcamp Training Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 17:00 – 19:00
Διεξαγωγή Ημιτελικού και Τελικού Διήμερο 12 & 13 Δεκεμβρίου

Η υποβολή του επιχειρηματικού σχεδίου για την συμμετοχή στον διήμερο διαγωνισμό ξεκινά στις 25 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 8 Δεκεμβρίου. Στόχος των Bootcamp Trainings είναι να δουλέψουν οι ομάδες το επιχειρηματικό τους σχέδιο καθοδηγούμενες από μέντορες, πριν την τελική υποβολή.

Οι ομάδες για την συμμετοχή τους στα Bootcamp Trainings θα πρέπει να δηλώσουν στο εκάστοτε κάλεσμα την ομάδα τους και την ιδέα τους ώστε να γίνει το matching της ομάδας με τον κατάλληλο μέντορά, πριν την έναρξη του εκάστοτε Bootcamp Training. Μία ομάδα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και μετά το 1ο bootcamp training, αλλά συστήνεται να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία από την αρχή.

Κατόπιν αξιολόγησης όλων των επιχειρηματικών σχεδίων, οι 40 ομάδες που θα διακριθούν, θα συμμετάσχουν στον Ημιτελικό στις 12 Δεκεμβρίου φιλοδοξώντας να προκριθούν στην συνέχεια στον τελικό των 10 ομάδων στις 13 Δεκεμβρίου και να διακριθούν.

Λόγω της πανδημίας, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αξιοποιώντας την εξ’ αποστάσεως διαδικασία για την εδραίωση του διαγωνισμού σε εθνικό επίπεδο, με τη συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Μείνετε συντονισμένοι!

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε στην σελίδα του διαγωνισμού εδώ.