4 κανόνες για μια νέα σχέση!

Μια νέα σχέση μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική όσο τρομακτική. Βρήκατε επιτέλους αυτόν τον τύπο με τον οποίο κάνετε κλικ, κάποιον που σας αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί… και σας φοβίζει να το ανακαλύψετε, κάνοντας κάποιο θανατηφόρο λάθος που θα τελειώσει τα πράγματα πριν καν ξεκινήσουν.

κανόνες μιας υγιούς σχέσης

Για να σας βοηθήσουμε να έχετε λίγη ηρεμία και κατανόηση του τι θέτει τα θεμέλια για μια διαρκή, ευτυχισμένη σχέση, ακολουθούν ορισμένοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για μια νέα σχέση (μερικοί από αυτούς μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν εάν είστε ανύπαντροι ή ακόμα και σε μια δεσμευμένη σχέση).

1. Επιλέξτε με σύνεση

Εάν επιλέξετε να γνωρίσετε έναν άντρα που σας λέει ότι δεν θέλει ποτέ μια δέσμευση ή θέλει να κρατήσει τα πράγματα ανοιχτά ή που σαφώς δεν είναι καλός τύπος, τότε όλες οι συμβουλές σχέσεων στον κόσμο δεν πρόκειται να σώσoυν τη σχέση σου!

Οι τύποι τείνουν να είναι πολύ καλύτεροι όταν βλέπουν μια κατάσταση για το τι είναι. Αν συναντήσουν ένα κορίτσι που απλά δεν το έχει μαζί τους  ή φαίνεται να είναι ένα χάος συναισθηματικά, δεν εμπλέκονται. Βλέπουν τις κόκκινες σημαίες, ακούνε τα κουδούνια συναγερμού και φεύγουν.

Μια γυναίκα, ωστόσο, τείνει να βλέπει έναν «κατεστραμμένο» άντρα ως ευκαιρία να τον σώσει. Αντί να τρέχει μακριά, βλέπει τα καλά σε αυτόν, τις θετικές ιδιότητες, τον άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι.

Συμπάσχει με την κατάστασή του και ελπίζει ότι η αγάπη της θα τον θεραπεύσει. Τότε αναστατώνεται όταν αυτός ο τύπος που δεν είχε ποτέ μια σοβαρή σχέση στη ζωή του δεν θέλει μια σοβαρή σχέση μαζί της.  Δεν μπορείτε να επενδύσετε σε έναν άντρα που σαφώς δεν είναι για σχέση ή γάμο και στη συνέχεια να αναστατωθείτε όταν δεν θα σας δώσει τη δέσμευση που θέλετε.

Αντί να μείνετε στο πόσο χαριτωμένος ή γοητευτικός ή συναρπαστικός είναι ένας άντρας, ρωτήστε τον εαυτό σας αν έχει τις ιδιότητες που θέλετε σε έναν μακροχρόνιο σύντροφο και κοιτάξτε τον τρόπο με τον οποίο σας αντιμετωπίζει γενικά. 

2. Μην ζητάτε διαβεβαίωση για το πώς αισθάνεται,

Μια νέα σχέση μπορεί να γίνει γόνιμο έδαφος όπου όλες οι ανασφάλειές σας τρέχουν. Και εναπόκειται σε εσάς να τα ελέγξετε… όχι σε αυτόν.

Εάν αισθάνεστε ανασφαλείς για τον εαυτό σας ή τη σχέση, τίποτα που λέει δεν θα το αλλάξει. Δεν χρειάζεστε εβδομαδιαίες αναφορές προόδου που να σας ενημερώνουν σχετικά με το πού βρίσκεται και πώς αισθάνεται. Είστε ένα υπέροχο κορίτσι και είναι μαζί σας γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ο φόβος ότι τα συναισθήματά του θα αλλάξουν ξαφνικά  είναι συχνά αποτέλεσμα κάποιου φόβου μέσα σας, όχι κάτι που κάνει (και αν είναι το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του, τότε μάλλον δεν είναι ο σωστός τύπος για σένα ή δεν είναι σοβαρός για τη σχέση).

Εάν ασκήσετε πίεση στη σχέση, συμπιέζετε τη ζωή από αυτήν και σταματά να είναι ευχάριστη και διασκεδαστική. Μην τον πιέζετε για διαβεβαίωση και μην τον δοκιμάσετε για να δείτε πόσο νοιάζεται για εσάς.

3. Σταματήστε να προσπαθείτε να τον κερδίσετε και να του δείξετε ότι είστε αρκετά καλοί.

Αντί να σκεφτόμαστε πώς νιώθουμε γι ‘αυτούς, έχουμε παγιδευτεί προσπαθώντας να τον κάνουμε να αισθανθεί έναν συγκεκριμένο συναίσθημα για εμάς.

Μην προσπαθήσετε να είστε αυτό που νομίζετε ότι θέλει. Να είσαι ο εαυτός σου κι αν είναι ο σωστός τύπος για σένα, θα λειτουργήσει. Ένας άντρας μπορεί να πει πότε μια γυναίκα προσπαθεί να τον εντυπωσιάσει, και πότε φαίνεται απελπισμένη. Μην προσπαθήσετε ποτέ να πουλήσετε τον εαυτό σας ή να τροποποιήσετε τη συμπεριφορά σας για να τον ικανοποιήσετε και να αποδείξετε ότι είστε αρκετά καλοί. Απλά να είστε άνετοι με το ποιοι είστε (και αν αυτό είναι δύσκολο για εσάς, προσπαθήστε να ανακαλύψετε τον λόγο για τον οποίο πιστεύετε ότι ο αληθινός σας εαυτός δεν είναι αρκετά καλός).

4. Μην εγκαταλείπετε τα χόμπι και τα πάθη σας.

Πρέπει πάντα να συνεχίζετε να κάνετε πράγματα που αγαπάτε. Είτε πρόκειται για τέχνη είτε για μουσική ή για άσκηση, συνεχίστε να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και σας κάνουν να νιώσετε ζωντανοί και συνδεδεμένοι με την ουσία σας.

Οι άνθρωποι σε ανθυγιεινές σχέσεις συχνά εγκαταλείπουν τα πράγματα που απολαμβάνουν χάριν της σχέσης. Δίνουν προτεραιότητα στον άντρα πάνω απ ‘όλα γιατί η σχέση είναι το πιο σημαντικό για αυτούς.

Όσο περισσότερο εγκαταλείπετε άλλους τομείς που σας ικανοποίησαν, τόσο περισσότερο περιμένετε να σας  αποζημιώσει. Επίσης, δεν πρέπει να σταματήσετε να επιδιώκετε τα όνειρα και τους στόχους σας. Εάν μια σχέση απαιτεί τόσο μεγάλη αλλαγή, είτε εγκαταλείπετε ποιος είστε (αυτό συμβαίνει όταν δεν έχετε όρια) ή πρόκειται για μια κακή, τοξική, ανθυγιεινή σχέση που πρέπει να βγείτε αμέσως.