Μαθήματα εξ’αποστάσεως! Πώς θα συγκεντρωθείς φέτος στο πανεπιστήμιο

Πλέον και οι φοιτητές ζούνε μια νέα καθημερινότητα και πολλές αλλαγές στις σχολές και στα πανεπιστήμια τους. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο online. Με τα μαθήματα εξ’αποστάσεως, πώς θα συγκεντρωθείς φέτος στο πανεπιστήμιο;

Μπορεί σαν ιδέα η μη δια ζώσης παρακολούθηση, να σου φαινόταν ιδανική στην αρχή στο μυαλό σου,αφού δεν θα ξεβολευόσουν από την άνεση και ζεστασιά του σπιτιού σου, αλλά στην πράξη, ίσως να μην σου αρέσει και τόσο. 

Καταρχάς υπάρχει το πρόβλημα με την συγκέντρωση, αφού οι διάφοροι θόρυβοι τριγύρω, οι ομιλίες των γονιών σου και οι διάφοροι περισπασμοί στο σπίτι, σίγουρα κάνουν πιο δύσκολο το να ακούς με ενδιαφέρον όσα λέει ο καθηγητής σου, μέσα από τον υπολογιστή.  Επίσης είναι και πιο εύκολο, παράλληλα με την παρακολούθηση του μαθήματος, να θελήσεις να ανοίξεις κάποιο Netflix, να δεις την αγαπημένη σου σειρά και έτσι πάει και σήμερα το μάθημα!

Κάτι που μπορεί να σε σώσει με τα μαθήματα εξ’αποστάσεως είναι να μην ξυπνάς δύο λεπτά πριν την σύνδεσή σου, στην online τάξη. Καλό είναι να έχεις προλάβει να φας κάτι, να έχεις πλύνει το προσωπό σου και να έχεις ντυθεί, ώστε να μην είσαι με τις πυτζάμες και αισθάνεσαι ακόμη πιο χαλαρά. Μισή ώρα πριν, νομίζω είναι εντάξει.

Επίσης φτιάξε το γραφείο σου με ένα στυλ που να σε εμπνέει να κάτσεις εκεί και να το έχεις τακτοποιημένο για να μην σου φεύγει συνέχεια η συγκέντρωση σου.  Οριοθετώντας τον δικό σου χώρο για να παρακολουθείς τα μαθήματα της σχολής σου, θα σε βοηθήσει να είσαι πιο ψυχολογικά έτοιμη και να αφοσιωθείς στον σκοπό των σπουδών σου, παιρνόντας πιο εύκολα τα μαθήματα. 

Τέλος κατά την διάρκεια που παρακολουθείς το εκάστοτε μάθημα, μέσω ίντερνετ, καλό είναι να βάζεις το κινητό σου στο αθόρυβο και να μην το έχεις δίπλα σου, ώστε να μην μπορείς να χαζεύεις κάθε τρεις και λίγο. Αν αποσπάς την προσοχή σου, το μόνο σίγουρο είναι πώς δεν θα παρακολουθείς στα σοβαρά αυτά που λέει ο καθηγητής σου.