Τι δεν πρέπει να συζητάς με τη σχέση σου μέσω μηνυμάτων!

Όταν παίρνουμε ένα μήνυμα του τύπου “θέλω να μιλήσουμε για κάτι σοβαρό”, από την σχέση μας, μπαίνουμε συνήθως σε έναν πανικό, σίγουρα δεν είναι μια καλή στιγμή.  Γιατί αυτό το ένα μήνυμα,  μας δημιουργεί τόσο άγχος; Ειδικά αν υπάρχει και  απότομη στίξη, λέει περισσότερα από μια ολόκληρη παράγραφο.

Ανεξάρτητα από το τι σημαίνει αυτό το κείμενο, αν το ταίρι μας θέλει να “μιλήσουμε για κάτι σοβαρό” από μήνυμα, τότε η ζημιά έχει γίνει. Τι λοιπόν δεν πρέπει να συζητάς με τη σχέση σου μέσω μηνυμάτων!

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταδώσετε κάτι πάνω στο κείμενο. Γι’ αυτό πολλά μηνύματα παρερμηνεύονται εύκολα, οδηγώντας συχνά σε ένα καυγά. Όταν επικοινωνούμε πρόσωπο με πρόσωπο, μπορούμε να δούμε τον τόνο της φωνής των ανθρώπων και τα συναισθήματα πίσω από αυτά που λένε. Όταν επικοινωνούμε μέσω κειμένου, πολλά από αυτά χάνονται στη μετάφραση.

Λοιπόν, πώς μπορούμε να επικοινωνούμε με υγιή τρόπο μέσω κειμένου; 

Εκφράστε τα συναισθήματά σας με έναν υγιή τρόπο

Όλοι είχαμε αυτήν την εμπειρία, να θέλουμε να εκφράσουμε ένα μας επιχείρημα, αλλά  τα δάχτυλά μας δεν μπορούν να πληκτρολογήσουν αρκετά γρήγορα για να εκφράσουν τον θυμό ή την απογοήτευσή μας. Πιστέψτε με, ξέρω το συναίσθημα. Ο θυμός είναι ένα βαρύ συναίσθημα και μερικές φορές λέμε πράγματα που δεν τα εννοούμε. Το ίδιο μπορεί εύκολα να συμβεί μέσω κειμένου.

Ωστόσο, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να επεξεργαστούμε τις συνομιλίες μας σε περισσότερο χρόνο από ό, τι μπορούμε όταν είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό είναι χρήσιμο όταν πρόκειται για θυμό.

Πόσο είναι πάρα πολύ;

Στον σημερινό κόσμο, γράφουμε περισσότερα από ό, τι κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Λοιπόν, πόσα μηνύματα είναι πάρα πολλά μηνύματα  σε μια μέρα; Τι είναι υγιές και τι είναι πάρα πολύ; Η απάντηση είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή: όλα εξαρτώνται από το τι νιώθετε άνετα. Μερικοί άνθρωποι είναι άπληστοι σε μηνύματα και άλλοι θα απαντήσουν τρεις ημέρες αργότερα με “Ωχ, συγνώμη, σκέφτηκα ότι απάντησα σε αυτό!” Βρίσκομαι και στις δύο κατηγορίες, ανάλογα με το πόσο απασχολημένη είναι η εβδομάδα μου. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να αποφασίσετε με τι νιώθετε άνετα και με τι όχι.

Αυτό που δεν είναι εντάξει είναι όταν ο σύντροφός σας το αποφασίσει για εσάς. Εάν ο σύντροφός σας,  σας θυμώνει επειδή δεν ανταποκρίνεστε αμέσως, δεν σέβεται τα όρια και τον χρόνο σας. Μερικές φορές σε μια σχέση, υπάρχουν προσδοκίες ότι πρέπει να είστε σε συνεχή επαφή με τον σύντροφό σας. Αυτή η πίεση δεν είναι υγιής (ειδικά αν προέρχεται από τον ίδιο τον σύντροφό σας) και αφαιρεί επίσης τις στιγμές που έχετε στην πραγματική ζωή με τους ανθρώπους μπροστά σας.

Εάν ο σύντροφός σας σας στέλνει μηνύματα  και δεν είστε εντάξει με αυτό, επικοινωνήστε  τα όριά σας. Προφανώς δεν θέλουμε να βλάψουμε τα συναισθήματα του συντρόφου μας ,εάν όμως δεν συνειδητοποιήσουν ότι στέλνουν μηνύματα πάρα πολύ, πείτε του ότι  προτιμάτε να μοιράζεστε μαζί τους τις λεπτομέρειες της ημέρας σας όταν βλέπεστε αυτοπροσώπως. Ή, δώστε τους συγκεκριμένες ώρες της ημέρας που μπορείτε να στείλετε μήνυμα, ώστε να γνωρίζουν πότε θα σας αφήσουν στην ησυχία σας. 

Στείλτε μήνυμα με τον υγιή τρόπο

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων είναι μια από τις υπέροχες ευκολίες της τεχνολογίας που μας έχει δώσει πολλά για να είμαστε ευγνώμονες: emoji, ομαδικές συνομιλίες με τα BFF μας για να κάνουμε σχέδια (αλλά κυρίως να έχουμε άσκοπες και ατελείωτες συνομιλίες) και να μην περιμένουμε πια να μοιραστούμε τα πιο αστεία πράγματα που μόλις είδατε στο κατάστημα. Όπως και όλες οι νέες πτυχές των σχέσεών μας, είναι σημαντικό να έχουμε συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο πλοήγησης γραπτών μηνυμάτων με έναν υγιή τρόπο.