Ζευγάρια και καραντίνα! Πώς θα επιβιώσει η σχέση σας στον εγκλεισμό

Καραντίνα Νo2 πλέον και για δεύτερη φορά καλούμαστε να περάσουμε πολύ χρόνο στο σπίτι. Τι γίνεται σε περίπτωση που είστε ζευγάρι και είστε σε καραντίνα; Πώς θα κρατηθούν οι ισορροπίες ώστε να περάσετε το χρόνο ευχάριστα;

Οι συνθήκες στις οποίες ζούμε τον τελευταίο διάστημα είναι διαφορετικές από ότι έχουμε συνηθίσει και έχουν έρθει τα πάνω κάτω στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και στις σχέσεις μας. Η πίεση και το άγχος που βιώνουμε είναι έντονο, ειδικά σε κάποιους και μαθαίνουμε κάθε μέρα πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε αυτό που γίνεται σε όλον τον κόσμο.

Όταν λοιπόν έχουμε μια σχέση και μένουμε ή όχι μαζί πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να μην περάσει η γενικότερη κρίση και στην δικιά μας σχέση. Πώς λοιπόν θα επιβιώσουμε σαν ζευγάρι στην καραντίνα και τον εγκλεισμό; 


Ηρεμία και ψυχραιμία

Δεν χρειάζεται να νιώθουμε ότι έχει έρθει το τέλος του κόσμου, επειδή πρέπει να μείνουμε σπίτι και να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό και αναγκαίο τις μετακινήσεις μας. Να σκεφτόμαστε ότι σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, με εκατοντάδες ή και χιλιάδες κόσμο να παθαίνει κάθε μέρα, ενώ στην χώρα μας τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα. Σίγουρα η αλλαγή αυτή στις συνήθειες μας, που είχαμε κάθε μέρα, μας επηρεάζει ψυχολογικά, αλλά πρέπει να δούμε τη θετική πλευρά. Αν για παράδειγμα συγκατοικούμε με το ταίρι μας και τώρα αναγκαστικά μένουμε σπίτι και οι δύο, είναι μια ευκαιρία να περάσουμε παραπάνω χρόνο μαζί, να μαγειρέψουμε, να γυμναστούμε και γενικά να κάνουμε ότι δεν κάναμε πριν λόγω κούρασης και έλλειψης χρόνου. 


Προσωπικός χρόνος

Για να υπάρχει ισορροπία στην σχέση μας θέλουμε και τον προσωπικό μας χρόνο ως άνθρωποι. Μένουμε μεν μαζί οπότε, αλλά δεν είναι ανάγκη όλη την ημέρα να κάνουμε τα πάντα μαζί ή να πηγαίνουμε και σούπερ μάρκετ πάντα μαζί και οι δύο. Ας κάνουμε λοιπόν πράγματα και χώρια, όπως ένα μπανάκι, διάβασμα ενός βιβλίου, ή να παίξουμε ένα παιχνίδι χωρίς το ταίρι μας και χωρίς να σημαίνει αυτό ότι έχουμε βαρεθεί ή ότι αδιαφορούμε.


Ζευγάρια από απόσταση

Όσο αφορά τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν και είναι πιο δύσκολο να βρεθούν ή δεν γίνεται καθόλου, λόγω μεγάλης απόστασης εκεί θα βοηθήσει πολύ το ίντερνετ και το κινητό. Μηνύματα, βίντεο κλήσεις, όχι τσακωμοί και πολύ υπομονή, μέχρι να τελειώσει όλο αυτό.