4 Tips για ζευγάρια σε καραντίνα!

Το καταφύγιο στο σπίτι μπορεί να σημαίνει άγχος για ζευγάρια τώρα που είμαστε σε καραντίνα. Για άλλους, μπορεί να είναι μια ευκαιρία βελτιστοποίησης της σχέσης. Όπως κι αν έχει, εδω θα βρείτε tips για ζευγάρια σε καραντίνα! 

Αν δεν την παλέψατε στο πρώτο lockdown, θα βελτιώσετε την σχέση τώρα! 

1. Κάντε μια λίστα μαζί με βραχυπρόθεσμους στόχους για να περάσετε καλύτερα αυτό το διάστημα.

Παραδείγματα αυτού μπορεί να είναι μια ώρα στον ήλιο την ημέρα, 30 λεπτά κίνησης ή  οκτώ ώρες ύπνου. Η ιδέα είναι να καθίσετε μαζί και να δημιουργήσετε μια λίστα για να είστε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

2. Κατανοήστε τους ρόλους της σχέσης σας.

Μια σχέση είναι σαν μια βάρκα. Ένα άτομο τείνει να είναι η άγκυρα, η δημιουργία ορίων, ώστε να μην πέφτει στα βράχια. Το άλλο άτομο τείνει να είναι τα πανιά, υποστηρίζει το σκάφος για να πλεύσει προς τα εμπρός. Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν πτυχές κάθε χαρακτήρα και σίγουρα μπορούν να ανταλλάξουν ρόλους.

Αλλά σε γενικές γραμμές, ένα άτομο τείνει να είναι περισσότερο από την άγκυρα και το άλλο περισσότερο από τα πανιά. Και τα δύο είναι πολύτιμα για το σκάφος (ή τη σχέση). 

Τα ζευγάρια σε καραντίνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον επιπλέον χρόνο στα χέρια τους για να διερευνήσουν τους ρόλους τους και να κατανοήσουν καλύτερα τη δυναμική της σχέσης τους.

3.Ονομάστε τις ανάγκες σας.

Πρώτα, μάθετε ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες. Μερικές φορές αυτά είναι τόσο απρόσιτα για εμάς γιατί μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπήρχε άδεια να έχουμε ή να εκφράζουμε ανάγκες.

 Μόλις προσδιορίσετε τις ανάγκες σας, ονομάστε τις δυνατά στον εαυτό σας και στον σύντροφό σας. Τέλος, συνεργαστείτε δημιουργικά, ώστε οι ανάγκες σας να μην είναι ανταγωνιστικές με τον σύντροφό σας. 

Όλες οι ανάγκες μπορούν να είναι συνεργατικές αν τις ρίξουμε σε βαθύτερο και πιο ουσιαστικό επίπεδο. Για παράδειγμα, “Η ανάγκη μου για ασφάλεια μπορεί να ικανοποιηθεί με την αγκαλιά, ενώ η ανάγκη σας να νιώθετε επιθυμητή μπορεί να ικανοποιηθεί όταν συνδέεστε σεξουαλικά”.

4.Κάντε σεξ!

Το σεξ μας βοηθά να αισθανόμαστε συνδεδεμένοι, ασφαλείς, σέξι, επικυρωμένοι.

Χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία για να συζητήσετε ποιες είναι οι σεξουαλικές σας ανάγκες και τι είδους σεξ θέλετε. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν το σεξουαλικό σεξ να γίνεται συναισθηματικά ή / και πνευματικά συνδεδεμένο και επομένως ασφαλές κατά τη διάρκεια αυτών των υψηλότερων περιόδων άγχους.