“Domestic Assemblage”: δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο/εργαστήριο

Το Open Up είναι ένα τετραετές πολιτιστικό πρόγραμμα (2020-2023), συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Creative Europe που στοχεύει να αναδείξει και να προωθήσει καλλιτέχνες, σχεδιαστές, τεχνίτες και δημιουργικούς ανθρώπους που βρίσκονται στις επτά πόλεις των συνεργαζόμενων φορέων .

Επιπλέον, στοχεύει στην καθιέρωση βιώσιμων πρακτικών τέχνης μεταξύ τους, παρέχοντας στους συμμετέχοντες εκπαίδευση και γνώση μέσω των διαφόρων δράσεων του έργου, που περιλαμβάνουν εργαστήρια, φεστιβάλ και εκθέσεις.

Το Open Up σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα στους δημιουργικούς ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν τα έργα τους μέσα από τα εργαστήρια και να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο επιχειρησιακού πλαισίου, το οποίο θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν το έργο τους ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος.

Το Open Up αποτελείται από μια ισχυρή ομάδα συμπληρωματικών και διεπιστημονικών συνεργατών, οι οποίοι μέσω αυτού του κοινού έργου θα δημιουργήσουν νέες εμπειρίες, θα προσφέρουν νέες ευκαιρίες και θα βελτιώσουν τη δικτύωση των δημιουργικών ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. 


Η κοινοπραξία αποτελείται από τους ακόλουθους πολιτιστικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα:
Ίδρυμα Πιερίδη (Λευκωσία, Κύπρος)
Publics (Ελσίνκι, Φινλανδία)
IversUniversité de Picardie Jules Verne (Amiens, Γαλλία)
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος, Ελλάδα)
New Hand Lab (Covilhã, Πορτογαλία)
Autonomous University of Barcelona (Ισπανία)
Valand Academy του Πανεπιστημίου του Gothenburg (Σουηδία)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Εγγραφές γίνονται δεκτές έως 21/12/2020. 

Όριο ηλικίας: 45 ετών

Πληροφορίες: openup.uth@gmail.com