Υπάρχει στα αλήθεια ο αμοιβαίος έρωτας;

Ο έρωτας…ένα από τα πιο όμορφα, δυνατά αλλά και καταστροφικά συναισθήματα που μπορεί να νιώσεις στην ζωή σου, τουλάχιστον μία φορά αν είσαι τυχερός.

Κάποια στιγμή στη ζωή μας αναρωτιόμαστε όλοι τι είναι πραγματικά ο έρωτας, πώς θα τον καταλάβουμε, πώς θα κερδίσουμε τον άντρα ή την γυναίκα που μας προκάλεσε το συναίσθημα αυτό…

Αυτά βέβαια είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα γύρω από τον Θεό του Έρωτα, γύρω από αυτό το μυστήριο, γιατί περί μυστηρίου πρόκειται,  αφού παραμένουν αναπάντητα πολλά θέματα.

Εδώ σε αυτό  το άρθρο όμως θα μιλήσουμε μόνο για ένα θέμα. Υπάρχει όντως ο αμοιβαίος έρωτας ή είμαστε όλοι “καταδικασμένοι” να ερωτευόμαστε, χωρίς να μας ερωτεύονται οι άνθρωποι που θέλουμε;

Με βάση την δική μου ερωτική ζωή μέχρι στιγμής, αλλά και με αυτά που ξέρω από φίλους μικρότερης ή και μεγαλύτερης ηλικίας, θα σας πω ότι ναι υπάρχει ο αμοιβαίος έρωτας. Όντως μπορεί να ερωτευτείς και να σε ερωτευτεί το ίδιο άτομο, τόσο δυνατά όσο και εσύ.

Απλά αυτό για μένα τουλάχιστον, μπορεί να σου συμβεί μια φορά στη ζωή σου και αν είσαι τυχερός δύο φορές, αν και πιστεύω θα θες και συ να κρατήσει ο έρωτας αυτός με την πρώτη.

Σίγουρα θα έχεις απογοητευτεί στις σχέσεις σου με το άλλο φύλο, κάποια στιγμή στην ζωή σου και ίσως να μην πιστεύεις σε έρωτες και αγάπες. Αλλά ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Να μην κλείσεις τα μάτια σου με την πρώτη ή και δεύτερη δυσκολία στον επόμενο άνθρωπο που θα συναντήσεις στον δρόμο σου, γιατί δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η μοίρα σου μαζί του, από την αρχή της γνωριμίας σας.

Όλοι μας έχουμε στο κάτω κάτω απογοητευτεί και απογοητεύσει κάποιον ή κάποια που θέλαμε ή ήθελε το κάτι παραπάνω, να ζήσει το λεγόμενο παραμύθι, έστω και για λίγο. Οπότε καλό είναι ότι συμβαίνει στο παρελθόν να το αφήνουμε πίσω μας και να ξεκινάμε από την αρχή.

Γιατί για να ζήσεις τον αμοιβαίο έρωτα στα αλήθεια, πρέπει πρώτα από όλα να πιστέψεις σε αυτόν, να πιστέψεις ότι υπάρχει και ότι σου αξίζει να τον ζήσεις. Μετά θα πρέπει να πάψεις να είσαι εγωιστής, οι πιο πολλές σχέσεις ή και γνωριμίες καταστράφηκαν γιατί οι άνθρωποι έχουμε γίνει εγωιστές, δεν υποχωρούμε, δεν ακούμε τι έχει να μας πει ο άλλος και δεν θέλουμε να χαλάσουμε το πρόγραμμα μας για τίποτα και για κανέναν.

Όταν θα ερωτευτείς πραγματικά και δεν θα είναι απλά ένας ενθουσιασμός, που πολλές φορές αυτά τα δύο δυστυχώς τα μπερδεύουμε και ταλαιπωρούμε έτσι χωρίς λόγο τον άντρα ή την γυναίκα που έχουμε στο πλάι μας, τότε θα το νιώσεις μέσα σου.

Θα νιώσεις σαν να καίει μία φωτιά, θα κοιτάς τον άλλον σα μάτια σαν να του μιλάς.  Και όταν αυτό θα είναι αμοιβαίο θα σε κοιτάζει έτσι κι ο άλλος. Θα είστε με κόσμο, αλλά θα νιώθετε λες και είστε μόνο εσείς οι δύο. Όλα θα είναι διαφορετικά, τα φιλιά, οι αγκαλιές, το σεξ, μία απλή βόλτα, θα είναι όλα σαν να τα ζείτε για πρώτη φορά στην ζωή σας. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά και θα το ζήσεις!