5 Ψέματα που πρέπει να σταματήσουμε να λέμε για τους χωρισμούς

Ενώ τα περιοδικά  μπορεί να μας τροφοδοτούν με αναμφισβήτητα αλάνθαστες μεθόδους για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό (γλυκά, κλάματα,Tinder και άλλα) και μπορούν να τονίσουν τις επτά «κανονικές» φάσεις του χωρισμού, το αποτέλεσμα όταν χωρίζουμε από κάποιον που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και μοναδικό για κάθε άτομο.

Οι άνθρωποι ασχολούνται με τους χωρισμούς με διαφορετικούς και πολύ πιο ακατάλληλους τρόπους από ό, τι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα  πίστευαν. Εδώ είναι 5 ψέματα σχετικά με τους χωρισμούς που πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στον εαυτό μας – και ο ένας στον άλλο.

1. Δεν πρέπει να σκεφτείτε.

Ναι θα έπρεπε! Η κριτική σκέψη και η παραμονή σε μια σχέση του παρελθόντος (κατά προτίμηση ενώ τρώμε ένα μελομακάρονο) μπορεί στην πραγματικότητα να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Επιτρέποντας στους εαυτούς μας να βρούμε τι πήγε στραβά σε μια σχέση, μπορούμε πιο γρήγορα να ξαναχτίσουμρ την αίσθηση του εαυτού τους που κάποτε είχαμε ως ένα άτομο.

2. Οι άνδρες ξεκινούν  τους χωρισμούς πιο συχνά.

Λανθασμένο. Αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στην έναρξη του χωρισμού από τους άνδρες.

Μια έρευνα που ανέφερε το Cosmopolitan πέρυσι διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χρειάζονται περίπου έξι ημέρες για να αποφασίσουν να χωρίσουν με έναν σύντροφο, ενώ οι άνδρες υποφέρουν από την απόφαση για περίπου 10. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με τη μελέτη, το 88% των ανδρών  εργάζεται προσεκτικά για να διαμορφώσουν μια ευγενική «στρατηγική εξόδου». 

3.Οι σχέσεις επαναφοράς και το σεξ δεν προτιμούνται από τους άντρες.

Στην πραγματικότητα,  το προτιμούν. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ριμπάουντ – βραχυπρόθεσμα ή ακόμα και μακροπρόθεσμων σχέσεων – ως ένας υγιής τρόπος για να εκτιμήσετε τον εαυτό σας και αυτό που ψάχνετε σε έναν νέο σύντροφο.

4. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν τους χωρισμούς καλύτερα από ό, τι οι γυναίκες.

Αυτός ο ενοχλητικός μύθος με το φύλο όχι μόνο στιγματίζει τις γυναίκες ως πιο αξιολύπητες, αλλά και κάνει κακό σε άνδρες που προσπαθούν να ξεπεράσουν την γυναίκα των ονείρων τους. Οι χωρισμοί επηρεάζουν εξίσου τα δύο φύλα στην ψυχική τους υγεία και συναισθηματικά.

Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες συχνά βασίζονται στις συντρόφους τους, παρά στους φίλους τους, για συναισθηματική οικειότητα και προσωπική υποστήριξη, και η απώλεια αυτής της υποστήριξης κατά τη διάρκεια ενός χωρισμύ μπορεί να προκαλέσει πολλή συναισθηματική δυσφορία. Οι γυναίκες προσαρμόζονται καλύτερα στο τέλος μιας σχέσης, επειδή έχουν ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο διάλυσης, ενώ οι άνδρες συνήθως δεν είναι προετοιμασμένοι για αυτό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκη από χρόνο να ξεπεράσουμε τον χωρισμό.

5. Είναι καλό να παρακολουθείτε τους πρώην σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Πολλές φορές οι άνθρωποι αποφασίζουν να παρακολουθήσουν τους πρώην στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά αυτό επιβραδύνει την διαδικασία του χωρισμού. Η συχνή επιτήρηση στο Facebook και Instagram μπορεί να σε κολλήσει σε μια ρουτίνα και να σου είναι αδύνατο να εγκαταλέιψεις τον πρώην.