Οι 15 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που θέλουμε να βλέπουμε κάθε χρόνο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, το κρύο γίνεται ολοένα και περισσότερο και το χουχούλιασμα στον καναπέ βλέποντας μια αγαπημένη ταινία, μοιάζει να είναι ιδανικό μπαίνοντας παράλληλα στο κλίμα των ημερών.

Γι’ αυτό λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις 15 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για να τις απολαύσετε μαζί με την παρέα σας!!!

1)”It’s a Wonderful Life “ (1946)

Ο δικηγόρος Τζορτζ Μπέιλι έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στους συνανθρώπους του, παραμελώντας τον εαυτό του. Όταν, παραμονές Χριστουγέννων, από ένα λάθος του κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή, αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι να αυτοκτονήσει. Θα τον σώσει ο προστάτης άγγελός του Κλάρενς Οντμπόντι και μια νέα ζωή θα ξεκινήσει γι’ αυτόν.

It's A Wonderful Life Trailer

2)”Home Alone ” (1990)

Χριστούγεννα χωρίς «Μόνος στο σπίτι», δεν γίνεται! Ο 8χρονος Κέβιν μένει κατά λάθος μόνος στο σπίτι, ενώ ολόκληρη η οικογένειά του ταξιδεύει στο Παρίσι για να περάσει τις ημέρες των γιορτών. Ο μικρός Κέβιν καλείται να υπερασπιστεί το σπίτι του απέναντι σε δύο επίδοξους διαρρήκτες.

Home Alone (1990) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

3)”The Nightmare Before Christmas” (1993)

Ο Jack Skellington είναι ο Βασιλιάς του Halloween, όπου αυτός και οι υπόλοιποι κάτοικοι, όλο το χρόνο προετοιμάζονται για την ετήσια γιορτή του Halloween. Η δουλειά του επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και κοντεύει να γίνει ρουτίνα, γι`αυτό ο Jack νιώθει μια έντονη ανάγκη για ανανέωση. Όταν θα βρεθεί ξαφνικά στο χωριό του Αϊ Βασίλη, θα έρθει για πρώτη φορά με το κλίμα των Χριστουγέννων το οποίο θα προσπαθήσει να μεταφέρει στη γιορτή του Halloween. Οι συμπολίτες του όμως δεν θα ενθουσιαστούν με αυτή την ιδέα.

The Nightmare Before Christmas (1993) Official Trailer #1 - Animated Movie

4)The Santa Clause(1994)

Ο Scott είναι χωρισμένος με τη γυναίκα του και αδημονεί για να περάσει τις γιορτές με το γιο του, γεγονός που δε χαροποιεί ιδιαίτερα τον τελευταίο. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Άι-Βασίλης πέφτει από την σκεπή του σπιτιού του Scott, με αποτέλεσμα να πρέπει να αναλάβει αυτός να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά του κόσμου. Αν και διστακτικός στην αρχή, τελικά αποδέχεται τη “δουλειά” με πολλές κωμικές καταστάσεις με στόχο να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό του γιου του. Στον ρόλο του νέου Άι-Βασίλη, βρίσκουμε τον Tim Allen που γύρισε και άλλες ταινίες ως συνέχειες αυτής αλλά με λιγότερη επιτυχία και προβαλλόμενες κυρίως στην τηλεόραση.

5)”Call Me Claus”  (2001)

Η Λούσι Κόλινς, υπεύθυνη παραγωγής ενός μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου, προσλαμβάνει έναν ηθοποιό για να υποδυθεί κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων τον ’Αγιο Βασίλη. Ο άσημος Νικ όμως, δεν είναι ένα απλός ηθοποιός, αλλά ο αληθινός ’Αγιος Βασίλης, που ετοιμάζεται να βγει στην σύνταξη μετά από διακόσια χρόνια αδιάκοπης εργασίας! Μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Νικ με την βοήθεια της δύσπιστης Λούσι, πρέπει οπωσδήποτε να έχει βρει τον αντικαταστάτη του, αλλιώς… αντίο Χριστούγεννα.

Call Me Claus - Trailer

6)”Love Actually” (2003)

Με φόντο το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο εκτυλίσσονται 8 διαφορετικές (αρχικά) ιστορίες αγάπης, με τους πρωταγωνιστές να έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους, τις δυσκολίες και τις ανασφάλειές τους. Μία ταινία που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις και διδάσκει πως η αγάπη, τελικά, βρίσκεται πραγματικά γύρω σου.

Love Actually (2003) Official Trailer - Colin Firth, Emma Thompson Movie HD

7)”Elf “ (2003)

Ο Μπάντι ήταν ακόμη μωρό στο ορφανοτροφείο όταν είχε καταφέρει να χωθεί στο σάκο του Άγιου Βασίλη και να ταξιδέψει μαζί του μέχρι τον Βόρειο Πόλο! Μεγαλωμένος ανάμεσα στα ξωτικά, ο Μπάντι, όταν ενηλικιώνεται, παίρνει άδεια από τον Άγιο Βασίλη να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει εκεί τον βιολογικό του πατέρα. Όμως ο τελευταίος, που ονομάζεται Γουόλτερ Χομπς, είναι δύστροπος, τσιγκούνης, αυταρχικός και ούτε που γνωρίζει για την ύπαρξη του Μπάντι. Ο Μπάντι καταφθάνει στη Νέα Υόρκη και εκεί συνειδητοποιεί πως κανένας δεν πιστεύει πια στο Πνεύμα των Χριστουγέννων. Έτσι αποφασίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να χαρίσει το γέλιο και την ελπίδα στους συνανθρώπους του.

Elf (2003) Official Trailer #1 - Will Ferrell, Zooey Deschanel Christmas Movie HD

8)”Bad Santa” (2003)

Πίνει, καπνίζει, βρίζει ακατάπαυστα, μισεί τα μικρά παιδιά και ληστεύει τα εμπορικά κέντρα στα οποία συχνάζει μαζί με τον μεταμφιεσμένο σε τάρανδο συνέταιρο του! Ο Γουίλι Στόουκ δεν είναι ο Αϊ Βασίλης με την κλασική έννοια του όρου, αλλά ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων, ο οποίος κάνει μια γερή μπάζα κάθε χρονιά, την παραμονή των Χριστουγέννων. Το κόλπο λειτουργεί στην εντέλεια. Όμως, τα πάντα ανατρέπονται όταν ένα μικρό αγόρι, πιστεύει ότι ο Γουίλι παρά τα μεθύσια, τις βρισιές και τις παράνομες πράξεις που κάνει, είναι ο αληθινός Αϊ Βασίλης που χρόνια περίμενε να συναντήσει.

Bad Santa Official Trailer #1 - (2003) HD

9)”The Polar Express” (2004)

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι για ένα παιδί που αμφισβητεί την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ο μικρός Billy επιβιβάζεται σε μία μαγική αμαξοστοιχία με προορισμό τον Βόρειο Πόλο και μαζί με τους συνομήλικους συνεπιβάτες του και τον οδηγό του τρένου θα ζήσουν μία συναρπαστική εμπειρία και ένα μαγικό ταξίδι που υμνεί τη μαγεία των Χριστουγέννων.

The Polar Express (2004) Official Trailer - Tom Hanks, Robert Zemeckis Movie HD

10)”Noel” (2004)

Με φόντο τη χιονισμένη Νέα Υόρκη βλέπουμε τις ιστορίες πέντε διαφορετικών ανθρώπων που αναζητούν τον έρωτα, την αγάπη και την συντροφικότητα. Οι ζωές τους μπλέκονται με μαγικό τρόπο και ο καθένας με τη σειρά του θα ζήσει με μοναδικό τρόπο το θαύμα των Χριστουγέννων.

11)”The Holiday” (2006)

Δύο κοπέλες, η Iris (Kate Winslet) και η Amanda (Cameron Diaz), απογοητευμένες από τους άντρες αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για την περίοδο των Χριστουγέννων. Έτσι, για 15 μέρες, η Iris θα μείνει στη βίλα της Amanda στο Λος Άντζελες και η Amanda στο σπίτι της Iris που βρίσκεται σε ένα γραφικό χωριό του Λονδίνου. Ο έρωτας δε θα αργήσει να έρθει.

The Holiday (2006) Official Trailer 1 - Kate Winslet Movie

12)” A Dennis the Menace Christmas” (2007)

Ο εξάχρονος Ντένις Μίτσελ φτιάχνει με πολύ προσοχή τη Χριστουγεννιάτικη λίστα των δώρων. Την ελέγχει. Την ξανά ελέγχει, με απόλυτη προσοχή, και περιμένει το καλύτερο δώρο ειδικά από τον αγαπημένο του γείτονα, κ. Γουίλσον. Φυσικά ο μόνος τρόπος για κάτι τέτοιο να συμβεί θα είναι ένα θαύμα. Τα Χριστούγεννα όμως είναι η καλύτερη εποχή για θαύματα, ειδικά με την βοήθεια ενός αγγέλου που επισκέπτεται τη Γη για να μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάποιον που… το έχει πραγματικά ανάγκη.

A Dennis the Menace Christmas (2007) Official Trailer - Family Comedy Movie HD

13)”Four Christmases “ (2008)

Σε κάθε χριστουγεννιάτικες διακοπές οι ανύπαντροι Μπράντ και Κέιτ κατάφερναν να ξεφύγουν από την υποχρέωση να περάσουν τις γιορτές με τους χωρισμένους γονείς τους, φεύγοντας αεροπορικώς για διάφορους προορισμούς. Όμως αυτή την χρονιά, μια ομίχλη αναγκάζει το αεροδρόμιο να ακυρώσει όλες τις πτήσεις και τα ζευγάρι είναι αναγκασμένο να περάσει μια απίστευτη και ξεκαρδιστική μέρα Χριστουγέννων με τους γονείς και τις τέσσερις διαφορετικές οικογένειες τους.

14)”A Christmas Carol ” (2009)

Βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα του Charles Dickens, την παραμονή των Χριστουγέννων τρία πνεύματα επισκέπτονται τον Miser Ebenezer Scrooge για να του δείξουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, τις κακίες που κάνει σήμερα και το δυσοίωνο μέλλον του, αν δε διορθωθεί.

Jim Carreys A Christmas Carol Official Trailer

15)”A Merry Friggin’ Christmas” (2014)

Ο Boyd και η οικογένειά του είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στο πατρικό του, παρέα με τον εκκεντρικό του πατέρα που αποφεύγει εδώ και χρόνια. Όταν όμως συνειδητοποιεί πως έχει ξεχάσει τα δώρα των παιδιών του στο δικό του σπίτι, ο Boyd και ο πατέρας του ξεκινούν για μια τρελή περιπέτεια να σώσουν τα φετινά Χριστούγεννα!

A Merry Friggin Christmas Official Trailer #1 (2014) - Robin Williams, Joel McHale Movie HD