5 χριστουγεννιάτικες ταινίες για να μπεις σε εορταστική διάθεση

Γνωρίζουμε ότι πολλές χριστουγεννιάτικες ταινίες μπορεί να είναι κάπως χορταστικές, αλλά μόνο επειδή είναι τόσο απροσδόκητα ενθουσιώδεις. Οι διακοπές είναι μια εποχή του χρόνου κατά την οποία μπορούμε να απολαύσουμε ταινίες.

Ψήστε λοιπόν μια παρτίδα χριστουγεννιάτικων μπισκότων, φορέστε το πιο άνετο χριστουγεννιάτικο πουλόβερ σας και απολαύστε αυτές τις  ταινίες Χριστουγέννων για να σας φέρουν σε εορταστική διάθεση.

Elf

Ο Elf (2003) με πρωταγωνιστή τον Will Ferrell ως Buddy the Elf δεν γερνά ποτέ. Ο Buddy είναι ένας αφελής, ευτυχισμένος-τυχερός άνθρωπος που μεγάλωσε από ξωτικά στον Βόρειο Πόλο. Πάντα ήξερε ότι δεν ανήκε αρκετά εκεί και έτσι αποφασίζει να κατεβεί από το εργαστήριο του Σάντα για να αναζητήσει την πραγματική του καταγωγή στο Μανχάταν. Βλέπουμε τον αθώο Buddy, αιώνια γεμάτο με την χαρά  των διακοπών, προσπαθώντας ξεκαρδιστικά να περιηγηθούμε στα στοιχεία μιας ολοένα και πιο κυνικής πόλης, της Νέας Υόρκης.

Καθώς βλέπουμε  πώς οι αρχέτυπες παραδόσεις των διακοπών μας θα μεταφραστούν στους σύγχρονους καιρούς, είναι ατελείωτα διασκεδαστικό και μας καλεί πίσω σε ένα είδος χαρούμενης αλήθειας που χαρακτηρίζει την ευθυμία των Χριστουγέννων.

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μία από τις πιο ξεκαρδιστικές διατομές της προαστιακής ζωής στη δεκαετία του 1950, το A Christmas Story (1983) δεν είναι μια ταινία που πρέπει να χάσετε. Η ταινία επικεντρώνεται στον Ralphy, ένα σοβαρό και χιουμοριστικό νεαρό αγόρι που θέλει απεγνωσμένα ένα κόκκινο όπλο BB Ryder για τα Χριστούγεννα. Χρησιμοποιεί κάθε πειστική τακτική που μπορεί να σκεφτεί για να το πάρει  για τον εαυτό του. Η ταινία απεικονίζει πόσες αμερικάνικες ημέρες διακοπών: οικογενειακά δείπνα  που πήγαν στραβά,το εμπορικό κέντρο με τον Άγιο Βασίλη, τη μαγεία των λευκών Χριστουγέννων. Ακόμα κι αν δεν έχετε βιώσει αυτά τα πράγματα, η ταινία θα σας εμπνεύσει με την παιδική γοητεία της γιορτής που πλησιάζει γρήγορα.

Ρούντολφ ο τάρανδος με την κόκκινη μύτη

Η χριστουγεννιάτικη παράδοση που περιβάλλει τον Ρούντολφ τον κόκκινο τάρανδο ξεκίνησε το 1939. Η ταινία του 1964 από τον Rankin / Bass είναι κάτι που δεν μπορείτε να χάσετε κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών. Ο Ρούντολφ, ο τάρανδος με κόκκινη μύτη (1964) γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία, αλλά ο ήχος του έγινε στο Τορόντο. Η πλοκή είναι μια αναλυτική έκδοση της αρχικής ιστορίας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Σε αυτό, ο Ρούντολφ αποφασίζει να φύγει από το σπίτι με άλλους κοινωνικούς αποκλεισμούς, ένα ξωτικό με το όνομα του Ερμή και έναν σκληρό ορειβάτη με το όνομα Γιούκον Κορνήλιος. Ο εμβληματικός Sam the Snowman αφηγείται την ταινία. Αναφέρεται ακόμη και στο Elf. Τα θέματα του, τα οποία αγωνίζονται με ιδέες αποδοχής και  σε συνδυασμό με το πολικό σκηνικό, το καθιστούν μια πεμπτουσία ταινία για τα Χριστούγεννα.

Πώς ο Grinch έκλεψε τα Χριστούγεννα

Αυτή η χριστουγεννιάτικη ταινια του 2000 με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey βρίσκεται μέχρι και σήμερα στις πρώτες θέσεις. Η ταινία καταγράφει με πολύ πικρό και σκληρό τρόπο, το Grinch και το σχέδιό του να καταστρέψει τα Χριστούγεννα στο Whoville. Κρυφά επινοεί να κλέψει όλα τα χριστουγεννιάτικα δώρα, τα τρόφιμα και τις διακοσμήσεις από την πόλη την παραμονή των Χριστουγέννων. Εν τω μεταξύ, η εξαιρετικά χαριτωμένη μικρή Cindy Lou που νιώθει απογοητευμένη από τον τρόπο που η πόλη της είναι τόσο απασχολημένη με την υλική πτυχή των Χριστουγέννων νιώθει συμπόνια προς το Grinch.

H καλοσύνη της κερδίζει τον κυνισμο του Grinch και στο τέλος φαίνεται η πραγματική έννοια των Χριστουγέννων σε όλους τους κατοίκους.

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος

Το Hogwarts School  ξέρει πραγματικά πώς να δημιουργήσει τις αίθουσες κατάλληλες για κάθε περίσταση, πόσο μάλλον για τις γιορτές των Χριστουγέννων.Παρακολουθήστε το νεαρό καστ στην πρεμιέρα της σειράς των ταινιών του Χάρι Πότερ  να φωτίζεται καθώς βιώνουν τα πρώτα τους Χριστούγεννα στο σχολείο μάγων.

Τα τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα άφθονα λαμπερά φώτα, το χιονισμένο σχολείο και φυσικά η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Χόγκουαρτς θα σας κάνουν να θέλετε να ξεκινήσετε τις δικές σας Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. Τουλάχιστον θα θέλατε να σας έκανε η κυρία Weasley το δικό σας μονόγραμμα πουλόβερ. Με κάθε ειλικρίνεια, είναι καλύτερο να παρακολουθείτε όλες τις ταινίες του Χάρι Πότερ αυτήν τη χριστουγεννιάτικη σεζόν, επειδή δημιουργούν υπέροχο υλικό μαραθωνίου ταινιών διακοπών.