Προκήρυξη Φοιτητικού Εικαστικού Διαγωνισμού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η Επιτροπή του ΑΠΘ για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, προκηρύσσουν εικαστικό διαγωνισμό για να τιμήσουν την διακοσιοστή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Η Επιτροπή του ΑΠΘ για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, προκηρύσσουν εικαστικό διαγωνισμό για να τιμήσουν την διακοσιοστή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι μια σύνθεση εικαστικού έργου εμπνευσμένου από την Επανάσταση του 1821.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές και των τριών κύκλων σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ των ετών αποφοίτησης 2016, 2017, 2018, 2019 και 2020.

Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των μελών κάθε ομάδας. Όλα τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να πληρούν τους όρους δικαιώματος συμμετοχής.

Ο κάθε υποψήφιος/η κάθε ομάδα θα μπορεί να υποβάλει μέχρι τρεις (3) προτάσεις.

Στον διαγωνισμό δεν μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε πρόσωπο έχει συγγενική σχέση (έως β’ βαθμού) με κάποιο μέλος της Οργανωτικής-Κριτικής Επιτροπής.

Το έργο δεν θα πρέπει να φέρει υπογραφή, ούτε και οποιοδήποτε σημάδι που μπορεί να θεωρηθεί αναγνωριστικό των στοιχείων των διαγωνιζομένων.

Θα αποκλειστούν τα έργα εκείνα που θα φέρουν υπογραφή ή οποιοδήποτε σημάδι θεωρηθεί αναγνωριστικό των στοιχείων των διαγωνιζομένων.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 30η Απριλίου 2021. Τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν στην εξής διεύθυνση:

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
Προξένου Κορομηλά 23
ΤΚ 54622 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310229778
[email protected]

READ MORE:  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Νέες μέθοδοι στη Φυσικοθεραπεία

Έκθεση και Βραβεία

Η Οργανωτική-Κριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα επιλέξει τους βραβευθέντες του διαγωνισμού από 1 έως 14 Μαΐου 2021, οπότε και θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο ανάδειξης των διαγωνιζόμενων, θα επιλεγούν, με βάση την αξιολόγησή τους, τριάντα (30) έργα, τα οποία θα εκτεθούν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2021, θα βραβευτούν από την Οργανωτική-Κριτική Επιτροπή τα πέντε (5) καλύτερα έργα ως εξής: Το πρώτο βραβείο θα λάβει χρηματικό ποσό 1.500 €, το δεύτερο βραβείο 1.000 € και το τρίτο 500 €. Θα απονεμηθούν και δυο έπαινοι σε ειδικό πάπυρο.

GNTM | η πρώτη ανάρτηση του Έντουαρντ μετά την αναπάντεχη αποχώρηση

Voucher 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές για αγορά tablet, laptop ή υπολογιστή!