Σχέση από απόσταση: Τρόποι για να επιβιώσεις

Κάθε σχέση έχει δυσκολίες και είναι διαφορετική από τις άλλες. Θέλει αμοιβαίες υποχωρήσεις, σεβασμό, κατανόηση και εμπιστοσύνη για να μπορέσει να κρατήσει. Όταν βέβαια μιλάμε για μια σχέση από απόσταση τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα και δυσκολεύουν τόσο για σένα όσο και για την κοπέλα σου. 

Μια σχέση από απόσταση μπορεί να είναι κάτι που απλά προέκυψε και θα κρατήσει για λίγο διάστημα, μερικούς μήνες, αν για παράδειγμα πρέπει να μπεις στρατό ή κάποιους από τους δυο σας πρέπει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Μπορεί βέβαια να ήταν έτσι από την αρχή, δηλαδή να μένετε σε διαφορετικές πόλεις, ακόμη και χώρες, να γνωριστήκατε σε διακοπές και να σας προέκυψε ο έρωτας.

Όπως και να έχει προσωπική μου συμβουλή, αν όντως γουστάρεις, είναι να το ζήσεις και όπου βγει. Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Άσε που είναι καλύτερα να ζεις κάτι, παρά να μείνεις με το απωθημένο ή την σκέψη «τι θα γινόταν αν…».

Για αρχή ξεκίνα να κάνεις πράγματα, να ζεις την ζωή σου, παρόλο που είστε μακριά και παράλληλα να τη θυμάσαι κι εκείνη.

Μην δραματοποιείς τα πράγματα αν η απόστασή σας είναι κάτι σε Πειραιά –Κηφισιά. Πήγαινε πρώτα σε μια άλλη χώρα εσύ κι εκείνη στην άλλη άκρη της Ηπείρου και εκεί θα δεις την γλύκα.

Όταν αποχωρίζεστε καλό είναι να ξέρετε έστω στο περίπου πότε θα είναι η επόμενη σας συνάντηση.

Την πρώτη μέρα που θα έχει φύγει, προσπάθησε να μη μείνεις μόνος σου μέσα στο σπίτι γιατί θα σε πάρει από κάτω.

Χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμο μέσο επικοινωνίας που έχεις για να της μιλήσεις. Skype, facebook, viber, τηλέφωνο, μηνύματα και βίντεοκλήσεις. Σίγουρα είναι κάπως να τη βλέπεις και να μην είναι εκεί μαζί σου, αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.

Αν νιώθεις την ανάγκη μια μέρα να της μιλήσεις για πολύ ώρα κάνε το. Μπορεί να είχες μια δύσκολη μέρα στην δουλειά και μόνο εκείνη να μπορεί να σε ηρεμήσει. Οπότε μη διστάσεις, αλλά να μη γκρινιάξεις αν γίνει και το αντίθετο.

Είναι στιγμές που σε μια σχέση από απόσταση, ο ένας από τους δύο ή και οι δύο, νιώθουν ότι δεν αντέχουν με τίποτα και θέλουν αυτή τη στιγμή να βρεθούν δίπλα στον αγαπημένο τους ή την αγαπημένη τους.

Προσπάθησε να μην τσακώνεσαι για το παραμικρό  και ούτε να παρεξηγείσαι επειδή δεν έβαλε φατσούλα στο μήνυμα ή επειδή σου απάντησε μονολεκτικά.

Για να διατηρηθεί είπαμε στην αρχή μια σχέση θέλει και ειλικρίνεια. Αν λες εσύ ψέματα ή πιστεύεις ότι σου λέει η άλλη, δεν έχει νόημα  να μένεις. Χτίσε σιγά σιγά την εμπιστοσύνη σου με την κοπέλα σου, γιατί η απόσταση σίγουρα το κάνει πιο δύσκολο. Έχε υπομονή λοιπόν.

Δεν χρειάζεται επίσης να ανησυχείς 24ωρες το 24ωρο για το αν θα σε απατήσει. Αν είναι να γίνει, θα γίνει ακόμη κι αν είστε κοντά.

Βάλε στη ζωή σου το τηλεφωνικό σεξ.

Μοιράσου φωτογραφίες με την κοπέλα σου, πονηρές και μη.

Ένα ταξίδι για να τη συναντήσεις εκεί που δεν το περιμένει μπορεί να βελτιώσει πολύ την κατάσταση μεταξύ σας και να σας φέρει πιο κοντά.

Δεν χρειάζεται να μιλάτε όλη την ώρα στα τηλέφωνα. Παν μέτρον άριστον. Γιατί αλλιώς η πίεση που θα νιώσει ίσως είναι μεγάλη.

Επίσης όσο αφορά το πράσινο τερατάκι της ζήλειας, κοίταξε να το ελέγχεις γενικά.

Η πρώτη φορά που θα μείνετε χώρια θα είναι κατά κάποιον τρόπο η πιο καθοριστική για την πορεία της σχέσης σας. Εκεί θα πρέπει να τσεκάρεις τον εαυτό σου.. αν όντως θα την παλέψεις. Μετά τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, γιατί θα ξέρεις τι να περιμένεις και θα αρχίσεις να συνηθίζεις τα πήγαινε-έλα.

Άφησε να περάσει ένα διάστημα, τουλάχιστον 6 μηνών για να αποφασίσεις αν όντως έχεις σχέση και αν θα την κρατήσεις κιόλας από απόσταση.

Αν θες κάποια στιγμή να χωρίσεις μη το κάνεις από μακριά. Ότι τελειώνει καλό είναι να τελειώνει από κοντά και με ξεκάθαρο τρόπο.

Η ωμή αλήθεια για τις σχέσεις από απόσταση είναι πως δεν κρατάνε. Μόνο σε περίπτωση που ξέρεις ότι θα τελειώσει σύντομα η απόστασή σας και υπάρχει στη μέση έρωτας.

Χρειάζεται μεγάλη υπομονή για να κρατήσει μια σχέση από απόσταση και γερό στομάχι. Αν πιστεύεις ότι θα κάνεις βλακεία, οποιουδήποτε είδους, σκέψου το δυο φορές.