9 Πράγματα που δεν ήξερες για το Sherlock

Μπορεί η τελευταία σεζόν του Sherlock να παρήλθε αλλά σίγουρα υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τη σειρά που μας καθήλωσε!

  1. Ο Benedict Cumberbatch εκτελεί ο ίδιος πολλά από τα κασκαντερικά του στη σειρά.

sh2

  1. Τα εξωτερικά γυρίσματα της οδού Baker Street, γυρίστηκαν 1 μίλι πιο μακριά από την ακριβή τοποθεσία διότι στον αυθεντικό δρόμο, υπάρχουν πολλά αντικείμενα που σχετίζονται με τον Σέρλοκ. Οι εσωτερικές λήψεις έγιναν σε στούντιο του BBC στο Cardiff.

sh5

  1. Ο Matt Smith (Doctor Who), μία εβδομάδα πριν περάσει από την οντισιόν για το ρόλο του Doctor Who, είχε δοκιμάσει την τύχη του στο ρόλο του Watson. Παρόλο που η οντισιόν πήγε καλά, η επιτροπή θεώρησε πως ένας Σέρλοκ είναι αρκετός για να φέρουν και «δεύτερο» Σέρλοκ.

sh1

  1. Οι γονείς του Benedict Cumberbatchέπαιξαν τους ρόλους των γονιών του Σέρλοκ στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν.

sh4

  1. Η γυναίκα του Watson, η MaryMorstan, υπήρξε πρώην σύζυγος του MartinFreeman.

sh7

  1. Το πιλοτικό επεισόδιο της σειράς, «A Study in Pink», γυρίστηκε αρχικά ως ένα 60λεπτο επεισόδιο από τον σκηνοθέτη Coky Giedroyc. Το επεισόδιο αυτό δεν προβλήθηκε ποτέ στον αέρα και ξαναγυρίστηκε ως 90λεπτο επεισόδιο από τον Paul McGuigan. Το 60λεπτο επεισόδιο συμπεριλαμβάνεται στο Sherlock: Season 1 DVD and Blu-ray.

  1. Το φινάλε του Sherlock, πυροδότησε τους οπαδούς της σειράς να δημιουργήσουν παραπάνω από 377,182 tweets. Ο αριθμός αυτός θεωρείται ο μεγαλύτερος που έχει πραγματοποιηθεί για ένα και μόνο επεισόδιο δραματικής σειράς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

sh6

  1. Ο Andrew Scott (Moriarty), ενώ πέρασε την οντισιόν έχοντας τη Βρετανική προφορά, στη πορεία του ζητήθηκε να χρησιμοποιήσει τη μητρική του Ιρλανδική προφορά, θεωρώντας πως θα λειτουργούσε καλύτερα και θα ταίριαζε περισσότερο στο ρόλο του.

sh3

  1. Στην πρώτη σεζόν, ο Watson πετάει ένα στυλό στον Σέρλοκ, ο οποίος το πιάνει χωρίς να κοιτάζει τον Watson. Ο Benedict Cumberbatch καταφέρνει να πιάσει το στυλό με την πρώτη αλλά ένα πρόβλημα με την κάμερα τον ανάγκασε να το ξαναπροσπαθήσει 3 με 4 φορές για να το καταγράψει σωστά. Πως το κατάφερε;; Κοιτώντας σε έναν καθρέπτη.