Το Μουσείο της Ακρόπολης…ένα click μακριά!

Με την εκπνοή του 2020, το Μουσείο της Ακρόπολης έκανε ένα μεγάλο δώρο στους λάτρεις της αρχαιότητας. Το μουσείο έγινε διαδικτυακό!

Οι συλλογές του ζωντάνεψαν μέσω των ψηφιακών εκθέσεων και του εκτενούς εικονικού καταλόγου των πολύτιμων αρχαιοτήτων του. Το νέο site https://theacropolismuseum.gr/ περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του μουσείου, μελλοντικές επισκέψεις και επερχόμενες εκθέσεις, καθώς και ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο της μόνιμης συλλογής.

Αυτός ο ογκώδης κατάλογος, δωρεάν και προσβάσιμος για όλους, περιλαμβάνει περιγραφές για περισσότερα από 2.000 κύρια έργα που φιλοξενούνται στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και ένα διαδραστικό γλωσσάριο, βιβλιογραφίες, φωτογραφίες, σχέδια και βίντεο.

Το νέο ψηφιακό αρχείο έχει αποδειχθεί ως ένας πολύτιμος πόρος για μαθητές, αρχαιολόγους, ιστορικούς τέχνης και όλους όσους ενδιαφέρονται για την αρχαία ελληνική τέχνη.

Ελπίζοντας να κάνει τη αρχαία ελληνική τέχνη συναρπαστική για τους νέους λάτρεις της τέχνης, το Μουσείο της Ακρόπολης κυκλοφόρησε παράλληλα μια ιστοσελίδα για παιδιά, που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών, γεμάτη μοναδικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά βίντεο, συναρπαστικές δραστηριότητες και αμέτρητες ευκαιρίες δημιουργικότητας, όλα εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο νέο site των παιδιών πατώντας εδώ https://www.acropolismuseumkids.gr/. Μην παρασύρεστε από το γεγονός ότι το site απευθύνεται στους μικρούς φίλους του μουσείου…Οι ιστορίες και οι δραστηριότητες είναι δομημένες με εύκολο και κατανοητό τρόπο που βλέπονται/παίζονται ευχάριστα και από μεγαλύτερες ηλικίες.

Επιπλέον, μια έκπληξη περιμένει όλους τους επισκέπτες που θα περάσουν την πόρτα του Μουσείου της Ακρόπολης, όταν αυτό θα είναι εφικτό.

Έχουν γίνει νέες εγκαταστάσεις πολυμέσων στο χώρο του μουσείου που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να εξερευνήσουν την ιστορία της εκτεταμένης συλλογής του μουσείου και να τη συγκρίνουν με εκθέσεις σε άλλα διάσημα μουσεία σε όλο τον κόσμο. Τέλος, έχει δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο Kids Corner στο μουσείο, γεμάτο βίντεο και παιχνίδια που διερευνούν θέματα όπως η καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα και η ελληνική μυθολογία.