10 Περίεργες Δεισιδαιμονίες Από Όλο Τον Κόσμο

Μαύρες γάτες…σπασμένοι καθρέφτες….Τρίτη και 13….Αν αυτές οι λέξεις σας σηκώνουν την τρίχα και τις θεωρείτε «γκαντέμικες», να σας υπενθυμίσουμε πως γλιτώσατε από το 2020, μια μαύρη γάτα και ένας σπασμένος καθρέφτης (ακόμα και να μπορούσαν), δεν θα έκαναν την παραμικρή διαφορά στη ζωή σας!

δεισιδαιμονίες ανά τον κόσμο

Η δεισιδαιμονία είναι η πίστη ή αντίληψη που με ανορθολογικό τρόπο αποδίδει σε τυχαία γεγονότα, πράξεις ή αντικείμενα υπερφυσικές ιδιότητες, οι οποίες έχουν την ικανότητα να επηρεάσουν αρνητικά την πορεία και την τύχη της ζωής μας.

Σήμερα, θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε 10 παράξενες δεισιδαιμονίες και προλήψεις από όλο τον κόσμο! Αν είστε προληπτικοί…απλά συνεχίστε το διάβασμα…δεν ισχύουν αν δεν είστε στην αντίστοιχη χώρα!

  1. Ρωσία

Ποτέ μην πείτε «Χαρούμενα Γενέθλια» νωρίτερα από την ημερομηνία των γενεθλίων κάποιου, γιατί θεωρείται κακή τύχη για τον εορτάζοντα.

  1. Μεξικό

Ποτέ μην τοποθετείτε δύο καθρέφτες τον έναν απένταντι από τον άλλο. Οι άπειρες αντανακλάσεις λέγεται πως ανοίγουν ένα πέρασμα για τον διάβολο.

  1. Φιλιππίνες

Ποτέ μην γυρίσετε απευθείας σπίτι μετά από μια κηδεία, εκτός και αν θέλετε να σας ακολουθήσει ένα κακό πνεύμα σπίτι σας. Για την «ασφάλεια» σας, περάστε πρώτα από ένα εστιατόριο ή ένα κατάστημα, για παν ενδεχόμενο.

  1. Λιθουανία

Το να σφυρίζει κάποιος μέσα στο σπίτι ή σε εσωτερικούς χώρους, πιστεύεται ότι επικαλεί δαίμονες στον χώρο!

  1. Γερμανία

Ποτέ μη τσουγκρίζετε με νερό στο ποτήρι σας, γιατί σύμφωνα με τη δεισιδαιμονία, αντί για υγεία, εύχεστε θάνατο στους ανθρώπους που πίνετε μαζί.

  1. Αίγυπτος

Υπάρχει μια αιγυπτιακή δεισιδαιμονία, πως αν κάποιος ακούσει ή δει κουκουβάγια, θα λάβει τρομερά νέα σύντομα! Ένας ακόμα λόγος να μη βγειτε στα δάση βραδιάτικα.

  1. Ιταλία

Οι Ιταλοί, πήγανε τη δεισιδαιμονία των Αιγυπτίων ένα βήμα παραπέρα. Αν μια κουκουβάγια καταλήξει σπίτι σας, κάποιος από την οικογενειά σας ετοιμάζεται να συναντήσει τα θυμαράκια.

  1. Ινδία

Θέλετε να κουρευτείτε;; Μπορείτε οποιαδήποτε μέρα εκτός της Τρίτης. Σύμφωνα με το θρύλο, το κούρεμα της Τρίτης φέρνει κακή τύχη…Δεν είμαστε να προκαλούμε την τύχη μας! Και αύριο μέρα είναι!

  1. Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία θεωρείται κακή τύχη να περπατάτε προς τα πίσω. Υπάρχει μια πεποίθηση πως αν περπατάς ανάποδα δείχνεις στον διάβολο σε ποιά μεριά πηγαίνεις…

  1. Τουρκία

Στην Τουρκία το να πηδήξεις πάνω από ένα παιδί, είναι σαν να το καταριέσαι να μείνει κοντό για πάντα.

Εσείς ποιες άλλες περίεργες δεισιδαιμονίες γνωρίζετε και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας;;