Ποια είναι τα 5 πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση;

Τα παραμύθια που διαβάζαμε μικροί, μας δίδασκαν τον ρομαντισμό και την αγάπη. Η πριγκίπισσα κινδυνεύει, ο πρίγκιπας έρχεται να τη σώσει καβάλα στο λευκό του άλογο, και ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

σημαντικά πράγματα σχέση

Καθώς μεγαλώνουμε όμως, συνειδητοποιούμε ότι η αγάπη δεν είναι μια εύκολη διαδικασία…Η αγάπη περιλαμβάνει πολλές δοκιμασίες και λάθη. Όλα είναι περίπλοκα.

Η αρχή γίνεται όταν δύο άτομα μοιράζονται αμοιβαία συναισθήματα αγάπης και ξεκινούν τη σχέση τους. Τον πρώτο καιρό όλα είναι ρόδινα. Καθώς, όμως, περνούν τα χρόνια, οι σχέσεις κλονίζονται και απειλείται το happy ending.

Πως μπορούμε λοιπόν να διατηρήσουμε τη σχέση μας υγιή;

1.Να αγαπάτε τον εαυτό σας

Οι άνθρωποι είμαστε το αποτέλεσμα μιας πράξης αγάπης (συνήθως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Οι γονείς μας, μας έφτιαξαν με αγάπη και συνεχίζουν να δείχνουν την αγάπη τους μέχρι σήμερα. Όλοι γύρω μας χρειαζόμαστε να νιώθουμε ότι μας αγαπάνε. Πως όμως θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε τους άλλους αν πρώτα δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας;;; Η «αυτο-αγάπη» συνεπάγεται ευγένεια και συγχώρεση. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, δεν πρέπει να εγκαταλείπετε τα πάντα για τον σύντροφό σας. Κρατήστε μερικά πράγματα για τον εαυτό σας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας από τυχόν αδικίες του παρελθόντος. Να ξέρετε πως μια σχέση διαρκεί περισσότερο όταν και τα δύο μέρη έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους για αυτό που είναι.

2.Σεβασμός

Ο σεβασμός είναι το Α και το Ω σε μια σχέση. Όπως στο μπάσκετ, εάν οι παίκτες δεν σέβονται τους συναθλητές τους και το άθλημα, παίζουν βρώμικα για να κερδίσουν. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τις σχέσεις…αν δεν σέβεστε τον σύντροφό σας, θα αρχίσετε να αμφιβάλετε για αυτόν, θα κρίνετε τις επιλογές του, θα νιώθετε την ανάγκη να του κρύβετε πράγματα, και σιγά σιγά η σχέση θα αρχίσει να χαλάει. Αν σέβεστε όμως τον σύντροφό σας, ακολουθεί πάντα η αποδοχή. Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι αγάπη.

3. Εμπιστοσύνη

Όταν εμπιστεύεστε το άτομο που αγαπάτε, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Δεν κάνετε overthinking, δεν παραλογίζεστε, δεν σας τρώει το τερατάκι της ζήλειας. Η εμπιστοσύνη, χρειάζεται χρόνο για να χτιστεί, αλλά όταν ολοκληρωθεί, αποτελεί θεμέλιο μιας σχέσης. Με την εμπιστοσύνη μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας και να πετύχετε την αρμονία που χρειάζεται μια σχέση.

4.Ειλικρίνεια

Να είστε ανοιχτοί όσον αφορά την επικοινωνία. Πάντα να μιλάτε με τον σύντροφό σας για τα πράγματα που σας απασχολούν. Όταν μιλάτε, επικοινωνείτε. Μην ακούτε τον σύντροφό σας μόνο για να τον ακούτε. Δώστε προσοχή σε αυτά που σας λέει. Κατά την επικοινωνία, προσπαθήστε να έχετε το μυαλό σας ανοιχτό. Αυτά που σας απασχολούν και δεν συζητάτε, είναι αυτά που μπορούν να σας διαλύσουν όταν διογκωθούν και τελικά εκραγούν.

5.Πάθος

Η αγάπη είναι το πλέον σημαντικό πράγμα σε μια σχέση. Αλλά, η αγάπη από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να αγαπάς παθιασμένα. Ακόμα και αν το πάθος μπορεί να πεθάνει σε ένα ή δύο χρόνια, όλα εξαρτώνται από τις επιλογές σας ως ζευγάρι. Επιλέξτε να αγαπήσετε με πάθος τον σύντροφό σας, μετατρέποντας μια μανιασμένη φωτιά σε μια αργή καύση. Αυτό διαρκεί μια ζωή.

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες, αλλά αν υπάρχει η θέληση, υπάρχει και ο τρόπος!