Eξεταστική time! Τα λάθη που κάνουν οι φοιτητές

Εξεταστική σημαίνει πάντα άγχος. Είτε είμαστε στο πρώτο έτος, είτε στο τελευταίο μας εξάμηνο, είτε χρωστάμε ένα μόνο μάθημα, είτε 50.

Η εξεταστική είναι η χειρότερη περίοδος για κάθε φοιτητή γιατί αυτές τις εβδομάδες που διαρκεί  πάντα συσσωρεύεται άγχος για το αν θα προλάβουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

εξεταστική τα λάθη που κάνουν οι φοιτητές

Για παράδειγμα αν θα βρούμε σημειώσεις τελευταία στιγμή γιατί συνήθως δεν παρακολουθούμε τα μαθήματα συνέχεια σε καθημερινή βάση όπως θα έπρεπε.

Επίσης μας αγχώνει το γεγονός ότι η ύλη είναι τεράστια και έχει  περιττές πληροφορίες, οπότε δεν ξέρουμε ποια είναι τα πιο sos και ποια όχι. Aς δούμε λοιπόν ποια είναι τα λάθη που κάνουμε πιο συχνά στην εξεταστική εμείς οι φοιτητές.

Πολλές ώρες διάβασμα 

Αρχίζουμε να διαβάζουμε από το πρωί και μας παίρνει το διάβασμα μέχρι αργά το βράδυ.Δεν σηκώνουμε κεφάλι από τις σημειώσεις και τα βιβλία μας και το μόνο διάλειμμα που κάνουμε είναι για να φάμε κάτι. Βέβαια αυτό δεν είναι σωστό για την υγεία μας,  ούτε θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, γιατί θα μας εξοντώσει τόσο διάβασμα και στο τέλος δεν θα κρατήσουμε αυτά που πρέπει.

Αρνητικές σκέψεις

Αν σε κάποιο μάθημα έχουμε κοπεί πολλές   φορές πείθουμε τον εαυτό μας ότι θα το κουβαλάμε αυτό το μάθημα μέχρι το τέλος και πολύ δύσκολα θα καταφέρουμε να το περάσουμε, αφού ήδη έχουμε κοπεί τόσες φορές. 

Διαβάζουμε τα πάντα

Επειδή  προφανώς δεν παρακολουθούσαμε το εξάμηνο τα μαθήματα που θα δώσουμε τώρα στην εξεταστική προσπαθούμε να προλάβουμε όλα τα μαθήματα. Αν για παράδειγμα χρωστάμε 9 μαθήματα σε μία εξεταστική θα θελήσουμε να τα δώσουμε όλα με αποτέλεσμα να τα διαβάζουμε ταυτόχρονα, αφού έχουμε το χρόνο εναντίον μας και να μη μαθαίνουμε αυτά που πρέπει στο κάθε μάθημα. Είναι προτιμότερο να δώσουμε λίγα και να τα περάσουμε. 

Τέλος αφήνουμε  μαθήματα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου με σκοπό να παρακολουθήσουμε το μάθημα στο επόμενο εξάμηνο ή παρασυρόμαστε από τους φίλους μας που μας κάνουν προτάσεις για ένα καφέ ή ένα ποτό.