Ελεύθερη σχέση. Πώς θα επιβιώσεις;

Στην εποχή που ζούμε όλο και περισσότεροι νέοι δημιουργούν ελεύθερες σχέσεις, καθώς δεν θέλουν να βάλουν ένα ακόμη μπελά στο κεφάλι τους.

ελεύθερη σχέση επιβίωση

Γυναίκες και άντρες επικεντρώνονται πλέον στις σπουδές τους. στη δουλειά τους και έχουν τον έρωτα σε δεύτερη μοίρα. Ένα άγχος δηλαδή λιγότερο. Αλλά επειδή δεν γίνεται να είσαι και τελείως μόνος σου ή μόνη σου, κάνεις μια ελεύθερη σχέση, για να περνάς καλά κι εσύ και ο σύντροφός σου.

Αν όμως είσαι πρωτάρης σε αυτόν του είδους σχέση σου έχω μερικά tips για να επιβιώσεις.

Καταρχάς πρέπει να είσαι σίγουρη-ος ότι είναι για σένα η ελεύθερη σχέση. Ότι δηλαδή είσαι άνθρωπος που μπορεί να βλέπει χαλαρά κάποιον χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις και υποχρεώσεις κι από τις δύο πλευρές.  

1. Θέσε τα σεξουαλικά όρια στην σχέση σου 

Ο κύριος δεσμός σας στην ελεύθερη σχέση καλώς ή κακώς είναι μόνο το σεξ. Οπότε οφείλετε κι οι δυο να πείτε τι θέλετε, πόσο συχνά θα βρίσκεστε για σεξ, αν θα υπάρχει αποκλειστικότητα. Και όσο δύσκολη κι αν σου φαίνεται αυτή η συζήτηση καλό είναι να τεθούν αμέσως αυτά τα όρια, για να υπάρχει μετά εμπιστοσύνη μεταξύ σας. 

2. Τα συναισθήματα

Ένα δύσκολο κομμάτι στην ελεύθερη σχέση είναι τι συμβαίνει με τα συναισθήματα. Διότι άνθρωποι είμαστε και μπορεί όσο χαλαρά κι αν ξεκινήσουμε μετά να αρχίσει ένας από τους δύο να νιώθει παραπάνω πράγματα. Άρα καλό είναι να βάλεις πρώτα κάποια όρια στον εαυτό σου, να μπεις συναισθηματικά ώριμα στην σχέση και να είσαι ειλικρινής στον άλλον, για το τι συμβαίνει μεταξύ σας και για το πως  θα είναι αυτή η ελεύθερη σας σχέση.

3. Ασφάλεια.

Βασικό σε κάθε μα κάθε σχέση, πόσο μάλλον στην ελεύθερη είναι πάντα να παίρνετε προφυλάξεις στο σεξ. Αυτό είτε είσαι γυναίκα θα το πεις από την αρχή και στην ανάγκη δεν είναι κακό να έχεις και συ μαζί σου προφυλακτικά , είτε είσαι άντρας πάλι οφείλεις να προσέχεις , τον εαυτό σου πρώτα και την σύντροφό σου βέβαια.

4. Συζήτηση. 

Η ελεύθερη σχέση σου προσφέρει μια ελευθερία να είσαι λίγο παραπάνω αυθόρμητος και να ανοίγεσαι στον άλλον, γιατί δεν έχετε κάτι σοβαρό, ώστε να δημιουργηθούν συναισθήματα όπως η πίεση. Οπότε μπορείς με τον άνθρωπο που έχεις την σχέση αυτή να μοιράζεσαι πράγματα για σένα ή την ζωή σου. Επίσης καλό είναι να λέτε τακτικά για το πώς πάει η ελεύθερη σχέση σας, αν το συνεχίζεται ή όχι.